Sjekk grepet

Glatte og slitte grep på køllene? Nå er tiden inne for å fikse de. Grepet et det eneste kontaktpunktet du har med køllen, og viktigheten av et godt grep undervurderes av mange. Dersom du føler du må holde hardt i køllen for å unngå å glippe den bør det være førsteprioritet før den nye sesongen. Proer tar vanligvis mellom 100-150 kroner per kølle for å skifte grep.

 

Nye spikes?

Det er ikke bare grep som slites ut. Med kortslitte softspikes under golfskoene er det fort gjort å miste balansen i nedsvingen og slå et skikkelig feilslag.  Dersom du kjøper nye golfsko for sesongen anbefales det å gå litt rundt med dem hjemme før du går din første runde. Det er ikke moro med gnagsår halvveis i runden.

 

Tren nærspill 

Touchen på og rundt greenene er ofte det som blir mest rustent i løpet av vinteren. Dette gjelder også for de som har brukt vinteren til aktiv innendørstrening. Det er noe helt annet å putte på norske greener enn jevne plastmatter.

Se også: Treningsvideoer med Golfskolen 

 

Gode klær

Selv om golfsesongen er i gang er sommervarmen fortsatt et lite stykke unna. Våren er ofte både våt og kald, så pass på å pakke med deg både regntøy og varme klær. Er det kaldt anbefales flere tynne lag med klær i stedet for tykke ytterjakker som hemmer bevegeligheten.

Les også: Tips til regnværsdagene 

 

Invester i en protime

Man blir fort blind for egne feil, og dette er tiden for en oppfriskning. Få din lokale pro til å sjekke det grunnleggende i svingen: grep, oppstilling, ballplassering, balanse og sikte før du gyver løs på vårens rangeøkter. Golfsvingens «basics» er like viktig å sjekke for lavhandicapere såvel som høyhandicapere. 

 

Custom fitting lønner seg

Proshopper er i disse dager fylt opp av det nyeste og mest spennende på utstyrsfronten. Før du skulle punge ut for den nyeste eksotiske driveren eller den kuleste putteren bør du teste køllene opp mot andre nye produkter, og ikke minst hva du allerede har. Få køllene tilpasset din fysikk, spill og sving. Det vil du raskt merke på scoren lønner seg.

 

Smarte køllekjøp

Se også på hva du trenger av nye golfkøller, ikke bare hva du ønsker deg. Drivere topper forståelig nok de fleste ønskelister på starten av sesongen, men det kan det lønne seg og først se hva som mangler av de lavere køllene. Gå gjennom køllene i bagen, og se hvor gapet er størst. Slår du eksempelvis 30 meter lenger med din korteste wood sammenlignet med ditt lengste jern kan det være verdt å investere i en kølle som fyller dette gapet. Wedger er køllene som slites raskes ut. Rillene hjelper deg å få stopp på ballen på green. Er disse slitt vekk er det muligens på tide med en ny wedge.

 

Ta vare på kroppen

Mange av «golfmusklene» er muskler du ikke vanligvis bruker i hverdagen. Golfsvingen er en unaturlig bevegelse for ryggen, med mange muskler i bevegelse på en gang. Vi anbefaler koordinasjons-, bevegeligets- og styrketrening for å forberede kroppen din på ny sesong. 

 

Vær tålmodig

Aksepter at du mest sannsynligvis ikke er i din beste form tidlig på året. Nyt heller gress under føttene igjen, og synet av golfballen som flyr. Tidlig på året er det ofte ujevne og trege greener – aksepter det og ikke irriter deg over ting du ikke klarer å kontrollere.

 

Sett deg mål

Har du ambisjoner om å virkelig sette inn støtet for å løfte golfen til et nytt nivå? Sett deg tydelige mål med delmål på veien. Ved å føre enkel rundestatistikk med fairwaytreff, greentreff og antall putter får du kartlagt dine styrker og svakheter. Slik vet du hva du bør jobbe mest på for å utvikle deg videre. Når du vet hva utviklingsbehovet er for deg og din golf blir også treningen mer meningsfull. Med et tydelig mål i sikte blir treningsøktene også mer inspirerende.

Har du noen gode tips til andre golfere? Del dem med oss i kommentarfeltet under!

Les også: 30 tips for å unngå sakte spill