Aksel Kristoffer Olsen (26) tok karrierens andre proffseier da han vant Race to Himmerland på søndag. Triumfen føyer seg inn i rekken av oppturer for Olsen, etter at han for ganske nøyaktig ett år siden var 262 euro unna å sikre seg full spillerett på Challengetouren.

«Det største»

I 2018-sesongen har han vunnet to ganger i Nordic league, han har debutert på Europatouren, og han er kåret til årets spiller på Ecco tour. I tillegg topper han rankingen i Nordic league og Freja final series.

Om én uke har han mulighet til å gjøre en aldri så liten storeslem.

– Det største hadde vært å vinne hele Nordic league, sier han til Norsk Golf, etter triumfen i Danmark.

Fra start til mål

Med unntak av noen få, korte perioder, ledet Olsen turneringen fra start til slutt. Etter at de andre spillerne hadde spilt seg ferdig, og ventet i klubbhuset, var det klart at Olsen ville greie seg med par på de to siste hullene, for å ta hjem seieren.

Men dét visste ikke Olsen.

– Jeg visste aldri hvordan jeg lå an så jeg visste ikke om jeg hadde noe forsprang eller ikke. Jeg prøvde bare å gjøre birdies. Jeg gjorde noen tullefeil i midten der som kostet meg noen slag. Hadde vel tre 3-putter på en sekshullsstretch, men utenom det må jeg si meg fornøyd med runden.

– Jeg spurte faren min som var caddie hvordan jeg lå an etter jeg hadde drivet ballen i fairway på hull 18. Så da kunne jeg «slappe av» etter det.

– Så da kunne du gå opp på greenen på hull 18, og «nyte på Tiger Woods-vis»?

– Haha, ja, tror nesten det var flere her enn det var når Tiger vant, sier han ironisk.

Store ambisjoner

Olsen har for lengst sikret seg full spillerett på neste sesongs Challengetour, men det betyr på ingen måte at sesongen er over for rogalendingen. Snart skal han forsøke å kvalifisere seg til Europatouren.

– Det er jo litt mer behagelig å kunne spille kvalifiseringen og vite at jeg har sikret challengetourkortet. Men jeg vil jo veeeeldig gjerne kvalifisere meg videre til europatouren, så det er det som er målet fremover nå.

– Er du god nok til å greie det?

– Jeg er fornøyd med sånn som jeg spiller nå og håper det holde så lenge som mulig.

«Olsen-time»

Skulle Olsen spille like godt i sesongavslutningen på Nordic league neste helg, kan han også sikre seg en aldri så liten bonus i form av en klokke til 75 000 danske kroner.

– Det er en Breitling-klokke. Den er ikke det viktigste, men det hadde vært en veldig fin bonus.

– Da er tiden inne for Olsen?

– Ja, jeg håper på det.