- Vi bare koser oss med alle gratulasjonene fra andre land, sier landslagssjefen.

– Norges beste prestasjon i VM noensinne. Fantastisk å bli nummer 6 i verden og slå nasjoner som Australia, Spania og Sverige. Det viser hvor bra vi jobber i Norge. Sier bare KONGE!

Slik oppsummerer landlagstrener Niklas Diethelm den norske innsatsen i VM denne uken.

Herlig stemning

De norske gutta gikk -11 sammenlagt, hvilket må sies å være en svært god prestasjon, tatt i betraktning uværet som har skapt problemer for arrangørene i Tyrkia denne uken.

– Vi så allerede på innspillet at spillet fra tee til green satt som bare det, så forhåpningene om en god plassering var store om vi fikk satt puttene. Vi har satset nytt i år, og guttene har fått konkurrere mer mot internasjonal motstand hele året, og vi vet derfor hvor gode de andre er. Vi vet også at vi kan slå dem om vi presterer vårt spill, sier Diethelm til Norsk Golf etter runden.

Hvordan er stemningen i den norske leiren nå?

– Stemningen er herlig, og vi bare koser oss med alle gratulasjonene fra andre land. Stemningen har vært kjempebra hele uken og vi har virkelig vært et lag, med bowling og bordtennis hver kveld, sier landslagssjefen.

Det er nok mange som ønsker å gratulere det norske laget med prestasjonen søndag kveld. Deriblant tidligere PGA-proff Henrik Bjørnstad

– Gratulerer med 6.plass i  for lag , Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen og ! Fantastisk prestasjon! skriver tidligere PGA Tour-spiller han på sin Twitterprofil.

De norske gutta viste at de evner å holde nervene i sjakk hele veien inn da de forsvarte 6. plassen fra lørdag. Kristian Johannessen ble beste norske etter en utrolig avslutning på søndagens runde.

Etter 14 hull lå han an til å gjennomføre en helt grei runde, men så kom innspurten. Drammen-spilleren leverte fire birdies på de fire siste hullene, og sikret dermed Norge en plass helt i det øverste sjiktet i internasjonal amatørgolf, med -2 på sisterunden.

USA vant lagturneringen på – 24. fem slag foran Mexico.

Flere norske må med

Landslagstreneren håper at søndagens prestasjon inspirerer andre norske spillere til å jobbe hardt de neste årene.

– Dette beviser nok en gang det det vi jobber for og tror på er riktig. Vi må bare få flere norske spillere til å jobbe hardt og riktig over tid, sier landslagstreneren.

Beste norske i den individuelle konkurransen var Kristoffer Ventura på 13. plass. Han landet på -5 etter å ha gått sisterunden på 72 slag, ett over par.

Kristian Johannessen kom på delt 26. plass, og Anders Engell kom på delt 107. plass, i turneringen som hadde 211 deltagere.

Mexikanske Sebastian Vasquez vant turneringen på -14.

Leaderboard lagkonkurransen

Leaderboard individuelt

——————————–

Kristoffer Ventura rakk å fullføre runde nummer to på lørdag, og for en runde det ble for den norske junior-spilleren. I dårlig vær  spilte han en bogeyfri runde med seks birdies. Med det er stortalentet 7 under par totalt i den individuelle konkurransen og ligger på 6. plass.

De tyrkiske VM-arrangørene har ikke hartt med seg værgudene denne uken. Ventura rakk å spille åtte hull av den tredje runden før turneringen nok en gang ble avbrutt. En birdie og resten par ble foreløpig fasit for 17-åringen.

Lederne Chris Williams og Sebastian Vazquez er likevel fremdeles noen hestehoder foran, med sine 14 under par.

I tillegg til Ventura storspiller Kristian Johannessen. Han ligger ett slag under par etter to og en halv runde.

Anders Engell har revansjert seg etter en skuffende start på turneringen. Grønmo-spilleren gikk en bogeyfri andrerunde med to birdies, og ligger foreløpig to over par på den tredje runden.

Det norske laget har dermed klatret til 6. plass i lagkonkurransen, hvilket må sies å være en bragd med 72 påmeldte lag.

– Fire slag bak bronse og  ni hull igjen, så i morgen tar vi frem litt magi. Herlig, vi gleder oss, var beskjeden fra landslagstrener Niklas Diethelm etter at lørdagens spill ble avbrutt.

En topp 3-plassering bør altså være innenfor rekkevidde for det norske laget, når halvannen runde gjenstår i årets VM.

Foreløpig har det amerikanske laget vært i en klasse for seg, og leder VM overlegent 24 slag under par.

————-

Runde 2

Det gjenstår riktignok tre hull av den andre runden for den norske trioen, som skal fullføre de resterende hullene lørdag morgen.

Norge startet dagen på en delt 15. plass, men klatret 11 plasser opp leaderboardet takket være Kristoffer Venturas bogeyfrie runde med fem birdies. Anders Engell har også løftet spillet sitt betraktelig, og ligger en under for dagen. Kristian Krogh Johannessen var best av de norske gutta etter første runde, men ligger foreløpig en over par på andrerunden.

De norske gutta deler fjerdeplassen med Mexico på ni under par sammenlagt, bare slaget bak Canada og Sør-Korea. Ytterlige fem foran regjerer USA på topp med sine 15 under par.

Norge biter godt fra seg, og ligger foran golfstormakter som Spania, England, Italia, Tyskland, Sverige  og regjerende mester Frankrike.

I den individuelle konkurransen er Kristoffer Ventura nå helt oppe på 6. plass, fem under totalt og fem bak lederen Chris Williams (USA). Kristian Krogh Johannessen har falt til 39. plass, mens Anders Engell har klatret fra 127. til 90. plass.

– – – – –

Runde 1

De norske gutta har tatt Norge til en delt 15. plass av 72 nasjoner etter første runde av lag-VM i Tyrkia.

Etter at Tonje Daffinrud, Marita Engzelius og Nicoline Skaug i forrige uke sikret norsk 19. plass i lag-VM i Tyrkia, er det denne uken guttene som skal møtes til dyst på Antalya Golf Club.

Norge stiller med et ungt lag i Anders Engell (Grønmo GK), som i fjor graduerte fra college i USA, og de 17 år gamle Wang-juniorene Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK).

Mesterskapet startet på torsdag, og etter første runde har Norge plassert seg på en høyst godkjent 15. plass.

Turneringen spilles over fire runder frem til søndagen, der de to beste scorene hver dag blir gjeldene på lagscoren. Og det var de to Wang-juniorene som dro lasset torsdag.

Takket være Kristian Krogh Johannessens runde på to under par, samt Kristoffer Venturas runde på par, ligger Norge -2 sammenlagt, 11 slag bak lederne fra USA. Frankrike er regjerende mestere fra sist gang turneringen ble spilt i 2010, og ligger på delt fjerdeplass så langt. Mellom dem og USA ligger Mexico på andreplass, mens Sør-Korea som nylig vant på kvinnesiden, innehar tredjeplassen.

Anders Engell fikk det dessverre ikke helt til å stemme torsdag. Han leverte et scorekort på 77 slag, seks over par, og fikk med det sin score strøket.

Det spilles en individuell turnering parallelt, hvor Kristian Krogh Johannessen har plassert seg på en delt 24. plass. Ventura følger på 49. plass, mens vi må ned til 127. plass for å finne Engell. Amerikanske Chris Williams leder turneringen på imponerende åtte under par.