– Jeg er henrykt over å være tilbake igjen, skriver han på sin hjemmeside.

Dette blir første gang på 11 uker at Tiger konkurrerer, og han har kun nylig begynt å slå fulle slag. Trener Sean Foley har også sagt han ikke har tilbragt noe tid sammen med klienten sin siden da, så det er nok knyttet stor spenning til hvor rusten Tigeren er når han returnerer til en av hans favorittbaner på touren.

Ryktene svirrer nå om hvem som skal bære bagen hans, og Golf Channel hevder å vite at barndomsvenn Byron Bell har fått oppgaven. Bell har gått caddy for Woods tre ganger: to ganger i Buick Incitational og en gang i Disney Classic. Woods agent Mark Steinberg kunne dog ikke bekrefte dette.

– Så langt har han ikke tenkt ennå. Han bare bestemte seg for i går kveld at han var frisk og klar til å spille neste uke, sier han.

Fra forrige uke

Turneringen som spilles på Firestone Country Club i Akron, Ohio har gjennom årene vært en av Tigers favorittkonkurranser. Hele syv ganger tidligere har han løftet trofeet der. Allerede uka etter går årets fjerde og siste major, US PGA Championship av stabelen på Atlanta Atheltic Club, og dersom Woods vil få med seg den trenger han nok litt sårt etterlengtet kamptrening først.

August sannsynlig

Uansett så ser det mer og mer sannsynlig ut at comebacket kommer en gang i august. For to uker siden skrev Norsk Golf om Notah Begays veldedighetsturnering 31. august, der både Tiger og Suzann Pettersen er påmeldt. 

Om The Guardians påstand stemmer så blir det neste spørsmålet hvem som bærer bagen?

Dersom Woods skal komme med på deltagerlisten må han annonsere det innen fredag, og mange venter nok i spenning på når han gjør sitt comeback fra skade. Sist turnering han spilte var THE PLAYERS Championship på Sawgrass 12. mai, hvor han trakk seg etter ni katastrofale hull som følge av det som skulle vise seg å være alvorlige skader på akillessenen. Skaden skal han angivelig ha pådratt seg under tredjerunden av årets Masters-turnering, etter at han slo seg ut fra furunålene under et tre.

Tiger har tidligere blitt kritisert for at han forhaster seg tilbake fra skade, og nettopp derfor har han tatt seg ekstra god tid denne gang og stått over blant annet de to majorturneringene US Open og The Open.

Fritt fall

Da den oppdaterte versjonen av The Official World Golf Ranking ble sluppet mandag hadde Tiger falt så langt ned som til en 21. plass. Det er en plass lavere enn der han startet uka, og fire lavere enn siden starten av måneden. Dette er første gang han er ute av topp-20 siden januar 1997. I løpet av sin karriere har han sittet helt på toppen av rankingen i utrolige 623 uker, hvor den lengste strekningen var på 283 uker som endte 1. november 2010, da Lee Westwood overtok tronen.

I forrige uke sparket Woods sin caddy gjennom 12 år, Stevie Williams. Sammen vant de 13 majortitler, men nå er det brått slutt. Under kan du se Williams sin reaksjon på sparkingen.

 

 

Kilde: golf.com