Tiger Woods er den eneste spilleren som har vunnet tre ganger i år, men svake helgerunder i majorene setter en sur bismak på året. 

Etter å ha gått over to år uten seiere på PGA-touren, har Tiger Woods slått knallsterkt tilbake denne sesongen med seiere i de tunge turneringene Arnold Palmer Invitational, The Memorial og AT&T National. De siste ukene har han derimot slitt når det drar seg til i helgerundene. Spesielt i majorturneringene har det vært mye rom for forbedring.

Det er en trend som ikke lover bra før den andre sluttspillturneringen Deutsche Bank Championship, som slår i gang i Boston fredag. Svak putting, ustabile utslag og dårlig lengdekontroll med de kortekøllene har vært noe av det som har hindret ham i å vinne både fire, fem og seks ganger.

I to av årets majorer, U.S. Open og PGA Championship ledet Tiger etter halvspilt turnering, men falt til slutt til skuffende 21.-og 11. plasser. Tiger mener det likevel bare er snakk om små marginer.

– I store deler av året har jeg ledet pengelisten. Jeg var nummer 1 i FedEx Cup-poeng, og jeg vant tre ganger, så det har ikke vært så dårlig. Det har bare vært noen runder her og der, eller så har det handlet om en up-and-down her og der, eller en viktig putt jeg ikke har klart å senke. Så det er en bra ting at jeg ikke er så langt unna, sa Woods i torsdagens pressekonferanse i forkant av turneringen.

I forrige ukes Barclays-turnering på Bethpage Black lå Tiger tre slag bak teten etter to runder. I tredjerunden tre-puttet han fire ganger – for første gang i karrieren – og gikk på 40 slag  de siste ni på fjerderunden. Det resulterte i sesongverste på 76 slag, og en delt 38. plass. 

Se pressekonferansen med Tiger under!