Tiger Woods har lagt Thanksgiving-skandalen, formsvikten, skadene og svingendringene bak seg, og har klatret tilbake til toppen igjen. Ikke bare verdensrankingen, men nå også oversikten over de best betalte idrettsutøverne.

 

I juni-utgaven av amerikanske Forbes Magazine estimerer de Tigers inntekter det siste året til 78,1 millioner dollar, eller 450 millioner kroner.

 

Av de 450 millionene ble 75 av dem inntjent i premiepenger på golfbanen. Resten kommer fra personlige sponsorer, honorar for å stille opp i turneringer og arbeidet med banedesign. 

 

Den største bidragsyteren til Tigers inntekt er Nike, som i følge Forbes betaler Tiger 115 millioner i året. Betingelsene vil imidlertid endre seg i nærmeste fremtid, da han er i ferd med å skrive under en ny avtale med Nike, som Norsk Golf skrev om tidligere denne uken

 

På plassene bak Tiger på best-betalt listen følger Roger Federer ($71,5m), Kobe Bryant ($61,9m), Lebron James ($59,8m) og Drew Breens ($51m).

 

Neste golfer på listen er Phil Mickelson på 7.plass med en inntekt på 48,7 millioner dollar, 280 millioner kroner. Verdenstoer Rory McIlroy er «nede» på en 21. plass med 170 millioner kroner. Nord-iren har i mellomtiden signert en lukrativ milliard-avtale med Nike, og vil nok være en av neste års store klatrere når Forbes oppdaterer sin riking-liste.

 
Se hele oversikten her