Tiger Woods var nødt til å gi seg før hans andre runde i Omega Dubai Desert Classic startet fredag. Årsaken er den samme vonde ryggen som holdt nylig ham på sidelinjen i over 16 måneder.

Tiger åpnet med en 77-runde torsdag, hans første birdiefrie runde på Emirates GC, en plass unna jumboplassen på leaderboardet og tolv bak lederen Sergio Garcia.

– Han følte seg ok da han gikk av golfbanen i går. Han hadde ingen smerter. Jeg møtte ham ikke til middag, men han sa han fikk spasmer i korsryggen ganske sent i går kveld etter middagen, forklarer Wodds’ agent, Mark Steinberg til europeantour.com.

(Artikkelen fortsetter under)

Woods sin agent, Mark Steinberg, møtte pressen før fredagens runde som aldri ble noe av. (Foto: Getty Images)

– Han forsøkte å fikse det i går kveld, men klarte det ikke. Han sier han ikke klarer å få ryggspasmene til å roe seg ned. Han føler seg helt forferdelig. Han pratet med Matthew Fitzpatrick og Danny Willett (hans spillepartnere journ. anm.), og han har det vondt på vegne av arrangøren. Han ønsket sterkt å være der ute. Han synes det er ille at han ikke kan spille i dag, sier Steinberg og fortsetter:

– Han kan bevege seg, men klarer ikke å skape en full rotasjon i svingen. Det faktum at det ikke er snakk om smerter i nerven, er imidlertid oppløftende.

Woods skal etter planen tilbake til USA og spille Genesis Open i California om to uker. Det gjenstår å se om det blir noe av.

NB! Sergio Garcia leder med tre slag over landsmannen Nacho Elvira før helgens runder. Slaget bak følger Henrik Stenson. Følg utviklingen her.