De to tidligere verdensenernes runder stod i skarp kontast til hverandre på en våt og vindfull Murifield Village fredag. Woods leverte en ny stabil runde, denne gang på tre under par, og er nå helt oppe i toppen og kjemper om seier. McIlroy på sin side misset sin tredje cut på rad, og er dermed langt i fra full av den selvtilliten han skulle ønske før han skal forsøke å forsvare U.S. Open-trofeét om et par uker.

 

Dersom Woods går helt til topps søndag, vil dette bli hans femte seier i turneringen, og han vil samtidig tangere Jack Nicklaus sine 73 seiere på PGA-touren. Nicklaus er ironisk nok også designeren av Muirfield Village, der ukens turnering spilles.

 

En pollenallergisk og forkjølet Woods leverte solid golf fra tee til green, og vartet opp med fem birdies og hans andre dobbelbogey på to runder, men misset samtidig noen korte putter som kunne gjort scoren hans enda lavere. Han ligger slaget bak sør-afrikaneren Rory Sabbattini, og deler andreplassen med Spencer Levin og Scott Stallings.

 

Spillet hans minner så langt veldig om seieren hans på Bay Hill i slutten av mars.

 

– Jeg slo ballen bra hele dagen, og slik forholdene var måtte jeg det. Vinden blåste virkelig der ute, det var en tøff dag på banen, sa han etter runden.

 

For McIlroy ble det hele 79 slag fredag. Nord-iren gjorde ikke en eneste birdie, og misset cuten med tre slag takket være blant annet to dobbelbogeys.

 

– Jeg slo noen bra slag, men det er som om hver gang jeg går ut på banen er det ett eller to hull som ødelegger. De hullene begynner å ødelege virkelig, jeg må få de vekk fra scorekortet, så er jeg OK, sa 23-åringen i presseboksen etter runden.

 

Startskuddet for U.S. Open i San Francisco går 14. juni, og på bare noen få uker har Rory gått fra å bli storfavoritt til å være «en av de andre». Selv om han så positive endringer i spillet sitt denne uken fra forrige uke på Wentworth og Sawgrass uken før, medgir han at han fortsatt har et stykke igjen.

 

– Jeg slår ballen definitivt bedre enn jeg gjorde forrige uke, så jeg kan se en forbedring der. Men jeg har fortsatt en lang vei igjen, forteller han til pgatour.com

 

McIlroy var ikke det eneste store navnet som ikke får muligheten til å spille de to siste rundene. Årets Masters-vinner Bubba Watson, Bill Haas, Nick Watney, Keegan Bradley, Jason Day, Webb Simpson og Louis Oosthuizen er bare noen av de som må pakke sakene tidlig.