Luke Donald er ikke den som lager så mye bråk rundt seg på tourene. Han er en stille, høflig, ordentlig fyr, alltid imøtekommende, men sjelden kontroversiell.

Verdenseneren kom likevel med en klar melding denne uka i forkant av torsdagens utslag i BMW Championship – den tredje turneringen i årets FedExCup-sluttspill. Donald tror nemlig at Tiger Woods’ æra er over.

Det er han ikke alene om å tro, og mange har sagt det før ham, men det er likevel spesielt når også en gentleman som Luke Donald går ut og sier det. Tiger Woods, som har falt ned til 46. plass på verdensrankingen, vil aldri dominere sporten på samme måte igjen, mener engelskmannen. Det begrunner han med at superstjernens selvtillit også har falt drastisk siden mediastormen rundt hans privatliv begynte for snart to år siden. Woods har ikke vunnet noe siden da, og det har heller ikke hjulpet at han har vært svært plaget av skader.

– Når du har en sånn kombinasjon av skader og en slik skandale, så etterlater det seg mentale arr. Det er mye å ta inn over seg, selv for en som har en av de sterkeste psykene i golfsporten. Det handler om selvtillit, mener Donald, og legger til:

– Selv om Tiger bare er 35, kommer mange unge gutter opp – Rory McIlroy og Keegan Bradley og mange andre. Jeg vil tro at en ny æra er over oss.

Donald var ikke ferdig med å være åpen, så han sa like godt en ting til også som er litt uvant til ham å være. Han sa at han gjerne ville byttet ut sin posisjon på toppen av verdensrankingen, samt sine plasseringer på pengelistene på begge sider av Atlanteren, hvis han kunne fått Rory McIlroys US Open-tittel isteden. Luke Donald har nemlig ingen majortitler så langt i karrieren sin.

– Der jeg er i karrieren min, så kunne jeg veldig gjerne tenke meg å vinne en major, fordi det er stort. Etter at Tiger begynte å jage rekorden til Jack Nicklaus, blir majorturneringer assosiert med store spillere. Mange spilleres karrierer blir vurdert ut fra hvor mange majors de vinner, og jeg ville ha elsket å vinne en. Men når det er sagt, det er ganske spesielt å være nummer en i verden også. Så det er mange måter å se det på. Men det er viktig å vinne majorturneringer.

Kilde: Express.co.uk/golf365.com