Tre nordmenn blant de ti beste

Christian Aronsen endte på femteplass i Samsø Classic i Danmark. Denis Den Roover og Elias Bertheussen delte tiendeplassen.

Aronsen, som ledet etter første runde, ble med femteplassen turneringens høyest plasserte nordmann, og han fortsetter dermed sin gode start på årets Ecco Tour-sesong. Etter å ha innledet året med en misset cut i Backtee Spanish Open har han fulgt opp med en andreplass i ECCO Spanish Open i mars,  en niendeplass i Mediter Real Estate Masters, og nå nok en topp ti-plassering denne uken.

Fredagens tredje og avsluttende runde på Samsø GK inneholdt fire birdies, en eagle, fire bogeys, samt en lei dobbelbogey på det avsluttende par fire-hullet. Han endte til slutt åtte under par totalt, tre slag bak vinneren Knud Storgaard fra Danmark som måtte ut i omspill med svenske Andreas Högberg.

Med tre hull igjen å spille lå Aronsen på minus 11 – det som til slutt endte som vinnerscoren. Derfra avsluttet han med tre over på de tre siste, noe som dessverre ødela alt håp om seier.

Fem plasser bak Aronsen delte Denis Den Roover og 20 år gamle Elias Bertheussen tiendeplassen. De startet begge dagen på 25. plass, men avslutningsrunder på to under par tok dem begge til topp-ti på resultatlisten. Dette er første gang denne sesongen for dem begge at de endte blant de ti beste.

De tre nordmennene kan dermed se tilbake på en meget solid gjennomført turnering. Neste turnering på Eccotour-programmet er Danfoss Masters

Runde 2

Med en andrerunde på 70 slag, to under par, falt Christian Aronsen fra den delte ledelsen han startet dagen på til tredjeplass i Samsø Classic i Danmark. Han ligger åtte under par for turneringen, to bak ledende Knud Storgaard fra Danmark, og ett bak svenske Stefan Nilsson.

Aronsens runde inneholdt tre birdies, en bogey og resten par. Lenger ned på listen finner vi 20 år gamle Elias Bertheussen og Denis Den Roover. Etter å ha innledet turneringen med en 68-runde fulgte Bertheussen opp med en 73-runde. Han deler 25. plassen med Den Roover som har levert runder på 70 og 71 slag.

Turneringen avsluttes fredag.

Runde 1

Denne uken spilles Samsø Classic på Ecco-touren. Turneringen avvikles på Samsø Golfklubb og spilles over tre runder. Christian Aronsen (Grønmo GK), Elias Bertheussen (Trondheim GK) og Denis Den Roover (Miklagard GK) stiller som turneringens eneste norske deltagere.

Etter fullførte førsterunder ligger alle de norske spillerne meget godt plassert, best av dem Christian Aronsen. Etter en sterk åpningsrunde på 66 slag, seks under par leder han turneringen etter første runde. Runden hans inneholdt fem birdies, en eagle, en bogey og resten par, noe som tok ham til toppen av leaderboardet sammen med danskene Christoffer Lange og Knud Storgaard.

Aronsen hadde en sterk fjorårssesong med blant annet seier i det svenske matchspillmesterskapet, og ser ut til å fortsette det solide spillet fra fjoråret. Han har allerede notert seg for flere topp ti-plasseringer i årets sesong, og er nå med og kjemper om seieren igjen.

To slag bak følger Elias Bertheussen på en delt syvende plass. Den deler ham sammen med Stefan Nilsson fra Sverige og Oliver Suhr fra Danmark. Denis Den Roover har plassert seg på en fin 16. plass med sine 70 slag, to under par.