Dagens første ni hull gikk unna på -4 for Rose. På et tidspunkt var ledelsen fire slag. En litt mer ustabil siste ni førte Donaldson og Olesen godt innenfor rekkevidde. Dagens parkamerater ligger begge to slag bak på -10. De har garantert fått blod på tann etter å ha sett at Rose viste litt svakhet.

 

Banen og værforholdene favoriserer spillere som kan slå høye slag med lange jern. Fra roughen og selv fairway kan det bli vanskelig å få stopp på ballen. Det blåser og greenene blir hardere for hver dag.

 

Thailandske Tongchai Jaidee behersket forholdene glimrende og satt tidlig standarden i klubbhuset med -9. Han ligger alene på 4.plass og må regnes med i morgen når alt skal avgjøres. Flere spillere klatret kraftig i dag. Best av alle var Dodt og Chowrasia med -7. 

 

Vi trakk fram Henrik Stensons prestasjon etter to runder. Han fikk en tung dag på banen i dag. +4 sendte ham ned til T48 med par totalt. Litt skuffende men kanskje ikke uventet. Michael Campbell holder fortsatt stand i toppen med -3 i dag og -7 totalt. En topp 10 plassering hadde vært god medisin for new zealanderen med ryggproblemer.

 

Skuffelsen over å ikke se Rory og Tiger i helgen bør ha gått over for tv-seere og tilskuere i Abu Dhabi. Vi får servert glimrende golf på høyt nivå. Til dem som skulle mene at kvaliteten sank med Nikeduoen ute fikk beskjed fra Rose.

 

– Uansett hvem som vinner denne uken kan han si at han har slått nummer 1 og nummer 2 i verden. Du kan si at du har slått de beste.

 

Mange har fått opp øynene for Thorbjørn Olesen denne uken. Her er det ikke snakk om å slite med nytt utstyr. Han har gått ut og imponert hver dag.

 

– Jeg vant i fjor og det ga meg mye selvtillit, og jeg har noen andreplasser. Jeg lærer i hver turnering og det har vært en veldig bra prosess disse tre siste årene.

 

Det er alltid hyggelig se skandinaviske spillere med suksess. I morgen spiller han i lederball med Justin Rose. Engelskmannen har favorittstempelet, men stadig flere golfhjerter håper på dansk seier.

 

Abu Dhabi HSBC Championship avsluttes i morgen.