Dagen etter å ha endt på 5.-plass i Tour Championship i PGA Tours sesongfinale fløy Viktor Hovland rett til England og europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship.

På en åpningsrunde der feltet rant i birdier fra øst og vest torsdag må Hovland ta til takke med 66.-plass.

Etter å ha startet dagen med en treputt fra greenkanten på hull 1 kom Hovland seg under par med birdier på hull 4 og 7. På hull 8 falt han tilbake til par igjen etter et besøk i vannet, og med nye bogeyer på hull 14 og 15 raste han nedover listene.

Heldigvis klarte han å svare med birdie på de to avsluttende par 5-hullene, og med en runde på par har han nå åtte slag opp til lederne Kiradech Aphibarnrat (Thailand) og Christiaan Bezuidenhout (Sør-Afrika), og fire slag opp til topp-10.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var ikke noe å utsette på humøret til Hovland tross den litt tunge runden. Han spiller de to første rundene med Ryder Cup-lagkamerat Tyrrell Hatton og kaptein Padraig Harrington. (Foto: Getty Images)

Sist gang Hovland spilte på Wentworth, var i debutsesongen i 2019. Da endte han på 11.-plass. BMW PGA Championship er Hovlands tredje europatourturnering for sesongen hvis man ikke regner med majorturneringer og WGC-turneringer. Det har endt med en 6.-plass i Saudi International og tidenes første norske europatourseier i BMW International Open i Tyskland i juni.

Hovland starter andrerunden klokken 09.30 fredag. Runden sendes på V Sport Golf og Viaplay, hvor Hovland er med i «featured groups».

Leaderboard