Det ble en dramatisk slutt på uken i Thailand for Suzann Pettersen søndag. Etter å ha rundet av Honda LPGA Thailand med en runde på to under par søndag, ble det til slutt delt 21. plass i det som var hennes første turnering for året.

 

Med en sammenlagtscore på tre under par endte hun til slutt ni slag bak den sør-koreanske vinneren Inbee Park. Etter runden var hun og en rekke andre LPGA-spillere involvert i en bilulykke på vei til flyplassen.

 

– Vi er bare glade for at alle er OK! Ikke en hyggelig opplevelse på vei til flyplassen, skrev Tutta på sin Twitter-profil. 

 

I følge NTB var syv-åtte biler involvert i ulykken. Tutta satt i den siste bilen, som ikke klarte å bremse i tide. NTB skriver videre at det var den bilen som fikk minst skader, og var den eneste som fortsatt var kjørbar etter kollisjonen.

 

– Alle skal være OK, men det var et par av jentene som klagde over vondt i nakken, sier kommunikasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen til NTB.

 

Neste turnering på LPGA-programmet er i Singapore. HSBC Women’s Singapore spilles fra 28. februar til 3. mars.

 


 

Runde 3

 

Suzann Pettersen falt 11 plasser etter sin første runde over par denne uken.

 

Det ble bevegelse i feil retning på leaderboardet for Suzann Pettersen under «moving day» i Honda LPGA Thailand lørdag. Tutta startet dagen på en delt 13. plass etter runder på 71 og 70 slag, men falt i dag tilbake til 24. plass etter en skuffende 74-runde.

 

Tutta startet dagen tre under par, men falt et slag tilbake med bogey på hennes tredje hull for dagen. Etter ni strake par skulle dagens første birdie komme på det 13. Deretter fulgte hun opp med ytterlige fire par, og med et par 5 hull i vente på det 18. tok hun sikte på å komme seg inn under par for tredje runde på rad. I stedet ble det en sjelden fireputt som resulterte i en lei dobbelbogey, og 74 slag for dagen.

 

Dermed er hun nå en under par sammenlagt, 11 slag bak lederen Ariya Jutanigarn fra Thailand.

 

Statistikk runde 3

 

Fairwaytreff – 12/14

Snittlengde fra tee – 257,50 yards

Putter – 32

GIR – 12/18

Sand saves – 0/0

 


 

Runde 2

 

Stacy Lewis holder ledelsen og øker avstanden til Suzann Pettersen med ett slag.

 

 

Men Suzann har klatret bra på tavlen: Dagens runde to under par gir henne en delt 13 plass.

 

 – Gledelig å notere nok en dag i rødt. Formen er stigende, men fortsatt rusk i maskineriet. Likevel mye å glede seg over og jeg føler meg i godt slag, er golfstjernens kommentar etter runden. 

 

Rusket i maksineriet ga seg utslag i tre bogeyer, men viktigere er det å ta med seg fem birdies og resten par før «moving day» imorgen. 

 

Yani Tseng spilt bra i dag, fire under, og klatret 30 plasser opp på leaderboardet til en delt 25 plass.  

 

 

Runde 1: Best på backnine

Med tre bogeys og resten par ved runding så det  litt mørkt ut for Tuttas første runde i sesongåpning. Men med fire birdies og resten par på de siste ni, kunne hun gå i klubbhuset med -1 og en delt 26. plass. 

– Det var litt rusk i maskineriet og et klart forbedringspotensiale, sier Tutta som imidlertid beholdt både roen og humøret til å levere rundens beste backnine. 

 

Og på twitter etter runden: 

1 under par today, that’s would be one better than recommended score around this course;)) staying hydrated and enjoying some room service . . . 

 

Det er imidlertid et stykke opp til toppen, der Stacy Lewis troner alene med fabelaktige 63 slag, tre slag bedre enn Karine Icher på andre plass. Lewis smalt til med en eagle allerede på andre hull, og fulgte like godt opp med par, tre birdies på rappen, par, ny birdie, par, nye birdie og tre par, før det på hull 16 endte med en bogey, før to nye birdies. For et scorekort!

 
Tittelforsvarer Yani Tseng fikk det ikke helt til å stemme og gikk tre over idag. 

 

Tutta slår ut kl 10 imorgen lokal tid. 

 

Før start:

 

Før fanden får på sine sko her på våre kanter, slår Tutta sesongen i gang i Thailand. Den første av fem turneringer på rad skal gi Tutta konkurranseform til årets første Major.

 

Når Suzann «Tutta» Pettersen slår ut på Pattaya Old Course kl. 05.50 norsk tid torsdag 21. februar, er det ikke bare starten på hennes ellevte sesong på LPGA, men også starten på en fem uker lang konkurranseperiode som skal gi henne den oppkjøringen hun trenger til årets første major – Kraft Nabisco Championship i starten av april.

 

Selv er Tutta klar for å komme i gang med sesongen:

– Det har vært en bra vinter, og jeg gleder meg til å komme inn i konkurransemodus igjen. Man savner det når man har fått en god pause.

 

Tutta møter sterk konkurranse i sin ball. Hun går ut sammen med Ai Miyazato og regjerende tittelholder Yani Tseng som vi hadde gleden av å oppleve på Oslo Golfklubb i sommer. 

 

– Formen er bra, men man er alltid spent i begynnelsen av en ny sesong. Fokus for min del blir å skru på «bryteren», la instinktene komme og finne en rytme i spillet, avslutter Tutta.

 

‏@suzannpettersen: 
It was nice to get the first round of the year under the belt! A little bit of everything,but stayed patience and it payed of towards the end