Tutta er for tiden i Portland, hvor hennes sponsor Nike har sitt hovedkvarter. Torsdag starter Cambia Portland Classic, hennes første turnering siden femteplassen i British Open for to uker siden. Tidligere denne uken ble det bekreftet at Pettersen er klar for neste måneds Solheim Cup-tropp i Tyskland, sammen med Gwladys Nocera, Charley Hull og Melissa Reid.

– Solheim Cup er noe helt spesielt og ett av årets desiderte høydepunkt. Jeg gleder meg veldig til å spille på lag med så mange fantastisk gode spillere, sier Tutta i en pressemelding.

Noe Solheim Cup på hjemmeklubben Oslo GK om fire år blir det imidlertid ikke. Onsdag kunngjorde Norges Golfforbund at de ikke søker om å få arrangere Solheim Cup i 2019, etter manglende offentlig støtte.

– Det er veldig synd at NGF ikke klarte å få på plass de nødvendige økonomiske midlene. Det hadde vært helt rått med Solheim Cup på hjemmebane. Jeg håper golf-Noge bruker erfaringene som er gjort til å søke igjen ved en senere anledning. Dette arrangementet fortjener golfinteresserte nordmenn å få med seg, sier Tutta som var en sentral ambassadør i arbeidet om å få Solheim Cup til Norge.

Golfpresident Finn H. Andreassen skriver i en kommentar publisert på norskgolf.no torsdag at mye av grunnarbeidet for en potensiell fremtidig søknad er gjort:

– Nå er mye av grunnarbeidet gjort, planer utarbeidet til minste detalj, konseptet har fått mange godord, så hvis vi om fire år har nye, unge verdensstjerner med norsk flagg på brystet, kan kanskje en søknad være aktuell igjen?, spør Andreassen.

Les også: LET-sjefen skryter av Norges Solheim Cup-muligheter