Tutta er hjemme i Norge noen dager før hun setter kursen videre mot Skottland og neste ukes Women’s British Open. Hjemme i sommersolen i Oslo brukes mye av dagene på å pleie hennes andre store lidenskap, tennis.

 

Tutta var klistret til TV-skjermen da Andy Murray for noen uker siden gikk til topps i Wimbledon, den gjeveste av tennisens fire grand slam-turneringer. I et intervju med NRK sier hun at hun har latt seg inspirere av skotten, som hele sin karriere har måttet leve i skyggen av navn som Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Tutta har selv vært hele 320 uker i topp-10 på kvinnenes verdensranking, men har aldri okkupert den gjeveste rankingplassen.

 

– Jeg fikk sympati for ham i fjor da han kjempet mot tårene etter å ha tapt Wimbledon-finalen. Han vant U.S. Open og han vant OL, men det var ekstra stort da han vant OL i år. Han tok de grepene som skulle til. Jeg liker å se folk lykkes, ikke minst fordi jeg vet hvor mye slit og innsats som ligger bak å gå helt til topps. Derfor prøver jeg å hente inspirasjon fra andre vinnere i andre idretter, sier Tutta til NRK.

 

Hun utelukker ikke å inkludere andre idretter som tennis i fremtidige utgaver av sin egen turnering Suzann Pro Challenge.

 

– Det er alltid interessant å krysse idretter, å arrangere for idrettens del og ikke nødvendigvis først og fremst for konkurransens del, sier hun.

 

Tuttas første og eneste majortriumf kom i LPGA-mesterskapet i 2007. Hun har vært nære på flere ganger siden da, og står med flere andreplasser enn noen annen spiller uten å vinne en major fra 2007 og frem til i dag. Det håper hun på å gjøre noe med når Women’s British Open spilles i golfsportens vugge, The Old Course på St. Andrews neste uke. Fjorårets Open på Hoylake ble en amputert affære med misset cut i knalltøffe forhold. Heller ikke hennes forrige majorturnering, U.S. Women’s Open i slutten av juni ble det noe helgespill.

 

Hun sier at hun har lært mye av den missede cuten i U.S. Open.

 

– For meg er det viktig å komme meg ut av komfortsonen av og til og prøve noe nytt. Det trenger ikke å være mer enn å endre rutinene ved oppvarmingen. Da blir det stress, og det prøver jeg å bruke til å teste meg selv. Så får man tåle at det går i dass en gang i blant. Med det er viktig å være i utvikling, konstaterer hun.

 

Se hele NRK-intervjuet med Tutta her