Torsdag går startskuddet for årets andre av totalt fem majors for Tutta & co. Tutta har nå gått nesten åtte måneder uten seier, og hennes beste LPGA-plassering for året har vært en fjerdeplass. Hun bekymrer seg likevel ikke over det som på papiret har sett ut som en dårlig formkurve.

 

– Det har vært veldig mye positivt i spillet mitt, selv om ikke toppresultatene har vært der. Jeg er tålmodig, og har vært i dette gamet lenge nok til å vite at jeg vet jeg får betalt for et godt stykke arbeid. Det er bare et spørsmål om tid før alt klaffer, konkluderer en selvsikker Tutta til Norsk Golf dagen før turneringen.

 

Hun bekrefter samtidig at ryggen føles bra igjen. Hun var en måned på sidelinjen tidligere i vår på grunn av et kink i ryggen.

 

–  Ryggen føles helt ålreit nå, og jeg har ganske god kontroll på den. Den er ikke noe hinder for at jeg skal kunne spille bra.

 

Nå føler hun at hun har noe å hevne fra fjorårets U.S. Open. Hun hadde på forkant spådd turneringen som årets gjeveste, men endte til slutt med en misset cut.

 

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg føler meg litt hevngjerrig. Jeg er ekstra sugen på å reise kjerringa!, fastslår hun.

 

Nytt for året er at damene spiller U.S. Open uken etter gutta og på samme bane. Avgjørelsen om å spille på Pinehurst to uker på rad fikk blandet respons i starten, og Tutta var en av kritikerne. Nå har hun imidlertid skiftet mening.

 

Når Norsk Golf prater med henne ligger hun langstrakt ut i hotellsengen etter en lang dag på banen i intens varme.

 

– Banen er i utrolig god stand. Overraskende bra. Greenene er fantastiske, men sykt ekstreme. Par kommer til å bli en fantastisk bra score her. Jeg trodde banen skulle vært mer slitt og skadet fra gutta. Men de vannet den mye søndag kveld, og de har gjort en imponerende jobb. I begynnelsen var jeg mer kritisk, jeg mente det var rimelig om damene spilte banen først i forhold til hvordan banen blir behandlet. Men USGA vet hva de driver med, sier Tutta.

 

Tutta får vanligvis med seg det meste av golf på TV, men sier hun fulgte litt ekstra nøye med denne gang da Martin Kaymer utklasset resten av feltet.

 

– Jeg fulgte nøyere med enn vanlig ja. Jeg satt med baneguiden foran meg, full av detaljer og notater. Jeg var her også for en måneds tid siden, det var veldig nyttig. TV-skjermen lyver ganske mye på noen hull.

 

Oslo-golferen har også forberedt seg litt ekstra godt hjemme i hagen.

 

– Jeg har speedet opp hastigheten på puttinggreenen i hagen min noen ekstra hakk. Jeg føler det har hjulpet. Greenene her krever litt tilvending.

 

– Er det noen spesielle typer slag som blir ekstra viktige denne uken?

 

– Det er ikke ett slag som er fasit der ute, det er en bane som tillater uendelig mange typer slag og kreativitet. Det viktigste er å være veldig disiplinert og sikte på hjertet av green. Og aldri vike fra strategien ett eneste sekund. Slår man over green er man stort sett død, det er bedre å bomme kort.

 

Pinehurst er ingen enkel bane å jage birdies på, og i forrige ukes turnering så man hvor viktig det var med en god start. Tutta er enig i at det blir viktig å komme godt i gang, men understreker at man ikke må bli stresset dersom man havner på etterskudd.

 

– Strategien bør være å gå på par uansett om du leder med fem eller ligger fem bak. Alle kommer til å gjøre bogeys, og det er lettere å komme tilbake fra en bogey enn en dobbelbogey.

 

U.S. Women’s Open sendes direkte på Viasat Golf fra torsdag til søndag. Sendingene starter klokken 21.00. Torsdag slår Tutta ut klokken 19.47 norsk tid på hull 1, i ball med Lydia Ko og Cristie Kerr.