33-åringen fra Oslo nådde forrige uke en ny milepæl. Tutta, som er inne i sin 404. (!) uke i topp-10 på verdesrankingen, endte forrige uke på 8. plass i Thailand – hennes første topp 10-plassering for året og hennes 100. i karrieren.

Det var hun ikke klar over selv, da Norsk Golf pratet med henne onsdag:

– Jøss, det ante jeg ikke. Jeg begynner å bli gammel! Det har vært en bragd i seg selv å jobbe tålmodig, målrettet og hardt over så lang tid, konkluderer Tutta til Norsk Golf

Imponert over de norske

Tutta hevder hun er like sulten som da hun entret LPGA-sirkuset for ti år siden.

– Ja, kanskje utrolig nok er jeg like sulten som for ti år siden. Det fine med golf er at man kan holde på i lang tid, og tillate seg å være tålmodig og tenke langsiktig. Det er veldig bra for motivasjonen at det er et konstant påfyll av unge, sultne spillere som kommer opp og frem. Det har skjedd mye bra på LPGA-touren de siste årene, og bredden er mye større nå enn da jeg begynte. Det er bare inspirerende, forklarer Tutta.

Det er veldig bra for motivasjonen at det er et konstant påfyll av unge, sultne spillere som kommer opp og frem

Suzann Pettersen

En av de yngste, har på kort tid også blitt den beste. Den 17 år gamle sensasjonen Lydia Ko tok forrige uke sin sjette LPGA Tour-seier, og sin fjerde på ti måneder. I januar ble den sør-koreansk-fødte newzealenderen tidenes yngste verdensener.

– Er hun det største talentet du har sett på kvinnesiden?

– Det er vanskelig å si. Ingen av delene av spillet hennes er spektakulære, men hun er jevnt over god på alt. Hun har ikke den ekstreme lengden som for eksempel Michelle (Wie) hadde i samme alder. Men hun er defintivt en av de bedre jeg har sett.

Også i norsk kvinnegolf gror det godt om dagen. Blant Tuttas lagvenninner i Team Norway, har det spisset seg til i kampen om en av de to OL-plassene.

Marianne Skarpnord har funnet formen og ligger på tredjeplass på europatourens pengeliste, Tonje Daffinrud har fått en knallstart på sin proffkarriere, Caroline Westrup ble nettopp norsk, og Caroline Martens ser også ut til å få en tilnærmet lik full sesong på europatouren.

Det er veldig bra at de er flere som kjemper om plassen. Konkurranse er bra for alle

Suzann Pettersen

– De kan bare prøve å dytte ned meg!, ler Tutta og fortsetter:

– Det er veldig kult å se, men det overrasker meg ikke etter at jeg har tilbragt litt tid med de i ulike sammenhenger. De jobber hardt og målrettet, og da kommer belønningen. Det er veldig bra at de er flere som kjemper om plassen. Konkurranse er bra for alle, sier hun til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta sier hun blir inspirert av den tøffe konkurransen på LPGA-touren. Bildet er fra et LPGA-arrangement i Singapore tirsdag. (Foto: Getty Images)

Trenger repetisjoner

Suzann Pettersen skilte i høst lag med sin trener gjennom seks år, David Leadbetter. Kort tid etter kunne Norsk Golf avsløre at det var Tiger Woods sin tidligere trener, Butch Harmon som var Oslo-golferens nye trener.

Ukens turnering blir Tuttas femte under Harmon. Hun sier hun tidlig fikk bekreftelsen på at det hun jobber med er riktig. Nå gjenstår det å overføre det fra range til bane.

– Det er det som alltid er den største utfordringen. Treningen med Butch går veldig bra. Spillet mitt på banen er ustabilt til tider, og jeg har ennå ikke gått fire gode turneringsrunder på rad. Men det er helt naturlig. Jeg trenger flere runder i kroppen, sier Tutta. 

Derfor har hun lagt opp et travlere turneringsprogram på våren enn tidligere sesonger.

Jeg trenger flere runder i kroppen

Suzann Pettersen

– Den største jobben er gjort. Nå handler det om repetisjoner. Det har vært veldig positivt å jobbe med Butch. Han er tøff, rett på sak og veldig inspirerende å jobbe med.

Tutta tar fatt på HSBC Women’s Champions torsdag klokken 03.15 norsk tid torsdag. Hun går i ball med Shanshan Feng og Jessica Korda de to første rundene.