Espen Kofstad fikk det ikke til å stemme i fredagens andreurnde av ALLIANZ Golf Open Toulouse Metropole, og misset cutten i Challenge Tour-turneringen. Til tross for fire birdies, kom Losby-spilleren aldri helt inn i rytmen. Fem bogeys og en forferdelig trippelbogey ødela dagen.

– Det er ikke så galt, det er tøft å gå under par hver eneste gang man spiller, noen dager går det bare ikke veien uansett hvor hardt man prøver. Jeg hadde litt uflaks i går, jeg mistet en ball hvor det sto to forecaddier ti meter fra der den landet, og jeg var rett bak fire trær så jeg måtte slå sidelengs ut. Litt dårlige marginer, men sånn er det, sier han til Norsk Golf.

Kofstad har i lengre tid kjent smerter i ryggen, og i august måtte han trekke seg fra en turnering etter å ha klart cutten. Skadeomfanget er fortsatt usikkert, noe som frustrerer hovedpersonen selv.
 
– Jeg har ikke fått trent så mye som jeg vil. Jeg har prøvd å ta det veldig rolig så jeg kan klare å spille turneringsrundene, og har ikke fått ladet opp som jeg vil til de siste turneringene. Det har ikke vært så enkelt, denne uken fikk jeg ikke spilt innsplil, og måtte ta det rolig på onsdag, sier han.
 
Dermed vil nok Losby-golferen falle ytterlige noen plasser fra tiendeplassen pengelisten når helgen er omme, og med bare fem turneringer igjen på årets tour kan det bli svært spennende mot slutten av sesongen til 25-åringen. 
Oslo-gutten er ikke den eneste norske spilleren som har problemer med ryggen. Anders Kristiansen gjorde comeback i år, etter to sesongers avbrekk på grunn av tretthetsbrudd i ryggen. En annen Team Rio-lagkamerat, Elias Bertheussen måtte for noen uker siden trekke seg fra sin andre Challenge Tour-turnering for sesongen på grunn av ryggsmerter.