Usikker fremtid for Askim GK

Dagens eiere av Askim GK gir seg på Askim Golfpark. De har spilt inn golfbanen som forslag til nytt boligfelt. Nå vil medlemmene gjøre en dugnadsinnsats for å bevare golfbanen.

Publisert

Det skriver Smaalenenes Avis i torsdagens papirutgave.

Eierne Elisabeth og Roman Krusinski sier til Smaalenenes Avis at det å drive golfbane ikke har vært lukrativt. Samtidig mangler kommunen boligtomter. Derfor har Krusinske spilt inn golfbanen som forslag til nytt boligfelt.

Selv om dette betyr en usikker fremtid for golfbanen, ligger det fortsatt langt frem i tid.  

Overfor Smaalenenes Avis anslår Roman Krusinski at det kan ta så mye som 30 år, ettersom det først skal gjennomføres en rekke byråkratiske prosesser.

Ekteparet har tilbudt golfklubben å leie anlegget med utstyr og fasiliteter. Klubben har satt ned en komité som har begynt arbeidet med å se på hvordan klubben eventuelt kan drive golfbanen videre.

Konklusjonen er at de trenger flere medlemmer.

– Dette blir en dugnad. Det blir ikke lett. Hvis alle som er her nå kunne skaffet ett nytt medlem, ville det gjort innmari mye, sa Håkon Ivar Stordahl i komiteen til de 50 frammøtte under klubbens årsmåte onsdag. Klubben har i dag cirka 400 medlemmer.

I januar arrangerer klubben ekstraordinært styremøte for å stemme over hvorvidt klubben skal overta anlegget eller ikke.

Powered by Labrador CMS