Etter 125. plassen i Q-School-finalen i California, ble det bare delvise spillerettigheter på Joakim Mikkelsen på neste års Web.com Tour. Men hvor mange turneringer det blir på neste års tour, som vil bestå av snaue 30 turneringer, er fortsatt usikkert.

 

– Jeg vet ikke stort dessverre. Må håpe på at jeg kommer med i en av de første. Alt handler om å komme med og klare cuten, slik at man hopper fremover i køen før reshuffle, forklarer drammenseren overfor Norsk Golf.

 

Les også: Mikkelsens dilemma: USA eller Europa?

 

I reshuffle, eller omstokkingen, som skjer fire ganger i løpet av sesongen, flytter man seg i køen (reservelisten) basert på innspilte penger.

 

– Med andre ord må man bare håpe på at man kommer med på et annet tidspunkt, men det er i grunn umulig å vite

 

– Er dog medlem av touren med alle dens rettigheter. Fri tilgang til TPC-baner, mye billigere å spille mandagskval osv., avslutter han.

 

En titt på spillerne som endte utenfor topp-100 i fjorårets Q-School, har de spilt alt fra bare et par til over 20 turneringer på Web.Com Tour i 2012, der spillerne som har gjort det bra før årets første reshuffle har fått spilt de fleste turneringene. Det handler med andre ord om å få en god start på året for Mikkelsen.