Losby-golferen er den eneste norske spilleren på startstreken, når The Barclays Kenya Open starter torsdag. Kofstad har nettopp fullført dagens pro-am-runde når Norsk Golf prater med ham.

 

– Jeg spilte bra i dag, konstaterer en fornøyd Kofstad, som har bestemt seg for å legge igjen driveren på hotellrommet denne uken.

 

– Banen spilles veldig merkelig. Ballen flyr så sykt langt her! Jeg slår 15 prosent lenger med de lange køllene. Treerwooden min ligger på rundt 300 meter med her. Da er det ikke mye vits med driver.

 

– Banen er ikke så lang uansett. Hvis man først slår ballen litt ut kan den forsvinne skikkelig ut i krattet. Det er hardt roughen her, ballen kan fort sprette 20 meter, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

Kofstad gjorde en siste finpuss før sesongstart i Dubai forrige uke. Det var viktig for ham å få tilbake ballfølelsen igjen, etter at en vond rygg satte ham ut av spill etter Team Norways treningssamling i Orlando i februar.

 

– Jeg er både fornøyd og ikke fornøyd med sesongoppkjøringen jeg har hatt. Florida med landslaget var kjempebra. Jeg la et veldig godt grunnlag før USA, men to uker etter jeg kom hjem ble jeg skadet igjen. Jeg måtte ta meg to uker fri, der jeg bare trente opp kroppen igjen på Olympiatoppen, sier Kofstad.

 

Smertene er de samme han har opplevd mye av de to siste sesongene, i nedre rygg og hofteparti. Kroppen føles likevel bedre nå enn for ett år siden.

 

– Smertene kommer rett og slett fordi jeg trener så mye. Golf er jo ikke den beste sporten for ryggen når man trener så mye på den samme bevegelsen hele tiden. Men jeg er fornøyd med det arbeidet som nå er lagt ned. Dessuten er fysioterapeuten her nede flink, så hvis jeg får vondt får jeg nok den hjelpen jeg trenger. Jeg må bare ta dette fra dag til dag, jeg er klar over at dette er noe som tar tid, sier Kofstad.

 

Sist gang Kofstad spilte på Challenge Tour i 2012 endte han opp med å skrive norsk golfhistorie. Han ble den første norske spilleren som vant to Challenge Tour-turneringer i en og samme sesong, og han ble den første til å vinne pengelisten. I år håper han på å toppe den prestasjonen.

 

– Jeg vil jo tilbake på Europa-touren igjen da. Jeg skal forsøke å vinne tre turneringer i år, sier Kofstad.

 

Tre seiere vil forøvrig gi automatisk spillerett på European Tour ut året, og også neste sesong.

 

Kofstad slår ut klokken 06.20 norsk tid torsdag, i ball med Damian Ulrich og Gary Lockerbie.

 

 

Kofstad om 2014