Dagen startet med utsettelse. Man kom så i gang men måtte stoppe spillet rundt kl.10.30. Alle forsøk på å sette i gang spillet igjen var mislykket. Til slutt ble den tunge beslutningen tatt og hele runden utsatt. Heather Daly Donofrio (LPGA Senior Vice President of Tour Operations) hadde ikke annet valg.

 

– Det har vært nesten sammenhengende regnskur siden sist helg. Selv om banen er i perfekt stand klarer den nå ikke å ta unna mer vann. Greenene er helt mettet.

 

Alle spillerne som var på banen i dag får slettet scoren sin og begynner med blanke ark. Marianne Skarpnord er en av dem.

 

– Det var en lang og våt morgen. Ny dag i morgen, på tide med litt søvn.

 

Turneringsledelsen har valgt å spille 18 hull fredag og lørdag. Det betyr 36 hull på søndag, men muligheten for avslutning på mandag holdes åpen. Både LPGA Championship og British Open ble avsluttet med 36 hull søndag grunnet dårlig vær. Det er altså ikke en ny situasjon for damene i en sesong med uvær fra Bahamas til Frankrike.

 

Det er meldt bra vær i området de neste dagene, altså ingen fare for videre utsettelser. I morgen får vi se hvor godt banen takler regn etter ombyggingen.