Utsettelser, folkehav og treningsrunde med en Masters-legende: – Dette er sykt kult!

Etter en rolig start på dagen i ikoniske «Crow’s Nest» mens regnet fosset ned, fikk Viktor Hovland endelig sjekket ut Augustas back-nine tirsdag ettermiddag sammen med evigunge Bernhard Langer. Hovland lot seg imponere av tyskeren.

Publisert

De to første dagene av Masters-uken er unnagjort, og Viktor Hovland har allerede rukket å spille med to tidligere mestere som har til sammen 190 Masters-runder på samvittigheten.

Hovland brukte mandagen og tirsdagen til å suge til seg så mye innside-informasjon som mulig fra veteranene Bernhard Langer og Sergio Garcia, som kjenner banen bedre enn sin egen bukselomme.

(Artikkelen fortsetter under)

Etter hvert som Hovland har lært seg banen bedre å kjenne, har han imidlertid konkludert med at det ikke er så komplisert å forstå hva som skal til for å lykkes på Augusta National.

Kardinalsynden er å bomme innspillene mot green på «feil side», og så lenge man unngår det, er det gode muligheter for lave scorer, mener han.

–Det er ikke så vanskelig å skjønne hva man må gjøre utpå her. Det er jo mange vinkler og breaker som er ganske vriene å finne, men det er også ganske rett frem egentlig. Banen er åpen, og du misser aldri ballen, så det er jo liksom bare å kjøre på, smilte Hovland etter å ha fullført back-nine på Augusta tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland ble imponert over det han så fra Langer på treningsrunden. Langer  endte på 8.-plass i turneringen for bare fem år siden i en alder av 56 år. Spesielt jernslagene hans bet Hovland seg merke i.

– Det var moro å spille med ham. Han har opplevd så mye og vinner jo hver gang han pegger opp på seniortouren. Også har han vunnet to ganger utpå her. Han var en veldig hyggelig fyr, konstaterer Hovland, før han senere lattermildt legger til:

– Jeg ble overrasket over fysikken hans. Han var sjukt godt trent. Han er en litt sånn Terminator-type!

Men hva så med hans eget spill? Etter å ha bitt godt fra seg i gruppe med Sergio Garcia mandag hadde Hovland et par flere dårligere slag under tirsdagens treningsrunde. Feilslag er imidlertid et relativt begrep når man snakker om U.S. Amateur-vinneren, og missene hans var aldri langt unna verken fairwayene eller greenene.

– Spillet var omtrent det samme som i går, men jeg syntes driveren begynte å skru litt mer til høyre enn den har gjort tidligere. Men jeg slår jo ingen driver som er inni skogen, da, og jeg har alltid et slag inn til greenen.

– Det er rett og slett sånn spillet mitt er akkurat nå, så må jeg bare stole på det jeg har og finne en vei å komme meg gjennom på, sier Hovland i sedvanlig selvkritisk stil. 

Hovland har fått betalt for alt arbeidet han har lagt ned de siste par årene for å få mer høyde på jernslagene, slik de tøffeste banene på touren i USA krever. Det får han garantert betalt for denne uken, og han er ikke i tvil når vi spør ham om banen passer ham.

– Jeg vil si det. Slår jeg et bra slag, så gjøre de fleste baner det, sier Hovland, som dro rett på rangen etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

Nervøs før fiskesprett

The Masters er for mange ensbetydende med tradisjoner, og Viktor Hovland har rukket å ta del i flere av de viktigste tradisjonene før turneringen har startet.

Mandag kveld deltok han i den årlige middagen for amatørene i klubbhuset, før de etterpå gikk opp og overnattet i Bobby Jones sitt loft «Crow’s Nest».

Under tirsdagens treningsrunde fikk han også slått et fiskesprettslag sammen med Langer opp mot den 16. green. Det var første gang i løpet av dagen hvor han kjente litt på nervene.

Hovland legger ikke skjul på at det nå har begynt å krible litt i kroppen, og sier han virkelig begynner å glede seg til å ta fatt på førsteunden torsdag sammen med Patrick Reed og Webb Simpson.

– Det begynner å nærme seg nå! Jeg føler meg veldig rolig når er er utpå der, men jeg merket det litt på hull 16 da vi skulle skippe ballen over vannet. Da merket at det var litt liv. Men det er sykt kult!

Patrons in the grandstand count down past Champion @BernhardLanger6 and amateurs @BolaOrtiz15 and Viktor Hovland as they skip balls toward No. 16 green. pic.twitter.com/WGGeWQDANL — Masters Tournament (@TheMasters) April 9, 2019

Bilder fra Hovlands tirsdag på Augusta

Powered by Labrador CMS