De to første dagene av Masters-uken er unnagjort, og Viktor Hovland har allerede rukket å spille med to tidligere mestere som har til sammen 190 Masters-runder på samvittigheten.

Hovland brukte mandagen og tirsdagen til å suge til seg så mye innside-informasjon som mulig fra veteranene Bernhard Langer og Sergio Garcia, som kjenner banen bedre enn sin egen bukselomme.

(Artikkelen fortsetter under)

Bernhard Langer tok seg tid til å gi Hovland flere råd underveis. (Foto: Christian Døvle)

Etter hvert som Hovland har lært seg banen bedre å kjenne, har han imidlertid konkludert med at det ikke er så komplisert å forstå hva som skal til for å lykkes på Augusta National.

Kardinalsynden er å bomme innspillene mot green på «feil side», og så lenge man unngår det, er det gode muligheter for lave scorer, mener han.

–Det er ikke så vanskelig å skjønne hva man må gjøre utpå her. Det er jo mange vinkler og breaker som er ganske vriene å finne, men det er også ganske rett frem egentlig. Banen er åpen, og du misser aldri ballen, så det er jo liksom bare å kjøre på, smilte Hovland etter å ha fullført back-nine på Augusta tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under)

Første halvdel av dagen på Augusta ble amputert av realt møkkavær. Da banen omsider åpnet, havnet mange i dette knutepunktet ved utslaget på hull 15. (Foto: Christian Døvle)

Hovland ble imponert over det han så fra Langer på treningsrunden. Langer  endte på 8.-plass i turneringen for bare fem år siden i en alder av 56 år. Spesielt jernslagene hans bet Hovland seg merke i.

– Det var moro å spille med ham. Han har opplevd så mye og vinner jo hver gang han pegger opp på seniortouren. Også har han vunnet to ganger utpå her. Han var en veldig hyggelig fyr, konstaterer Hovland, før han senere lattermildt legger til:

– Jeg ble overrasket over fysikken hans. Han var sjukt godt trent. Han er en litt sånn Terminator-type!

Men hva så med hans eget spill? Etter å ha bitt godt fra seg i gruppe med Sergio Garcia mandag hadde Hovland et par flere dårligere slag under tirsdagens treningsrunde. Feilslag er imidlertid et relativt begrep når man snakker om U.S. Amateur-vinneren, og missene hans var aldri langt unna verken fairwayene eller greenene.

– Spillet var omtrent det samme som i går, men jeg syntes driveren begynte å skru litt mer til høyre enn den har gjort tidligere. Men jeg slår jo ingen driver som er inni skogen, da, og jeg har alltid et slag inn til greenen.

– Det er rett og slett sånn spillet mitt er akkurat nå, så må jeg bare stole på det jeg har og finne en vei å komme meg gjennom på, sier Hovland i sedvanlig selvkritisk stil. 

Hovland har fått betalt for alt arbeidet han har lagt ned de siste par årene for å få mer høyde på jernslagene, slik de tøffeste banene på touren i USA krever. Det får han garantert betalt for denne uken, og han er ikke i tvil når vi spør ham om banen passer ham.

– Jeg vil si det. Slår jeg et bra slag, så gjøre de fleste baner det, sier Hovland, som dro rett på rangen etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

Profiler som Dustin Johnson (bildet), Rickie Fowler, Bryson DeChambeau, Zach Johnson og den profilerte treneren Butch Harmon var blant stjernene som slo av noen ord med Hovland under tirsdagens treningsøkt. (Foto: Christian Døvle)

Nervøs før fiskesprett

The Masters er for mange ensbetydende med tradisjoner, og Viktor Hovland har rukket å ta del i flere av de viktigste tradisjonene før turneringen har startet.

Mandag kveld deltok han i den årlige middagen for amatørene i klubbhuset, før de etterpå gikk opp og overnattet i Bobby Jones sitt loft «Crow’s Nest».

Under tirsdagens treningsrunde fikk han også slått et fiskesprettslag sammen med Langer opp mot den 16. green. Det var første gang i løpet av dagen hvor han kjente litt på nervene.

Hovland legger ikke skjul på at det nå har begynt å krible litt i kroppen, og sier han virkelig begynner å glede seg til å ta fatt på førsteunden torsdag sammen med Patrick Reed og Webb Simpson.

– Det begynner å nærme seg nå! Jeg føler meg veldig rolig når er er utpå der, men jeg merket det litt på hull 16 da vi skulle skippe ballen over vannet. Da merket at det var litt liv. Men det er sykt kult!

 

Bilder fra Hovlands tirsdag på Augusta

Slik så det ut rundt treningsgreenen etter at portene åpnet etter formiddagens uvær. Nede til høyre kan du skimte Hovland på vei mot bunkeren. (Foto: Christian Døvle)
Zach Johnson, Masters-vinneren i 2007, var en av mange som gikk bort for å ønske Viktor lykke til denne uken. (Foto: Christian Døvle)
Hovland i samtale med Rickie Fowler og Butch Harmon. (Foto: Christian Døvle)
Da Viktor Hovland fikk skyss fra treningsfeltet til hull 10, så Eurosports ekspertkommentator Marius Thorp sitt snitt til å få en rask transport. (Foto: Christian Døvle)
Hovlands utslag på hull 10. Hovland var ikke helt fornøyd med hvordan han slo driveren på tirsdagens runde. (Foto: Robert Simsø/VG)
Hovland måtte bare le da han så folkehavet foran teeboksen på hull 15. Han og Langer ble stående noen minutter i påvente av klar bane. (Foto: Christian Døvle)
På vei mot ikoniske Hogan Bridge på hull 12. (Foto: Christian Døvle)
Hovlands utslag på hull 18 tilbake opp mot klubbhuset. (Foto: Christian Døvle)
Viktor Hovland deltar i The Masters som den første nordmannen noensinne. (Foto: Christian Døvle)
Innspillsrunder handler i stor grad om å bli kjent med greenområdene. På greenen på hull 18 ble de stående i nesten 20 minutter. (Foto: Christian Døvle)
Hovland virket småsliten da han ankom pressesonen etter en dag med mye venting, men det tok ikke lang tid før han var tilbake på rangen igjen. (Foto: Christian Døvle)