Foto: Lars Martin Bøe

 

Drivere


Rocketballz

 

RBZ driver kommer i to varianter, Tour og standard. Begge to er 460cc, men tourvarianten ser noe mindre ut ved adressering. Begge driverne bruker TaylorMades patenterte Flight Control Technology. Dette gir brukeren mulighet til å velge en av de åtte innstillingene på loft, lie og vinkel på hodet. Med skaftlengde på 46 tommer og totalt vekt under 300 gram, mener TaylorMade at de har funnet den optimale kombinasjonen som gir høy køllehastighet og lengre slag.

 

Veiledende pris 2.495,-. Tour Preferred skaft-oppgradering med 25 forskjellige valg er tilgjengelig for 3.295 ,-

 

Mer info

 

 

 

 

R11S

 

Mulighet for å justere både loft, lie og vinkel på hodet. Hele 80 ulike innstillingsmuligheter, 32 flere enn fjorårets R11-modell.

 

Veiledende pris 3.495,-

 

Mer info

 

 

 

 

Fairwaywooder


Rocketballz


En såkalt «speed pocket», en kompresjonskanal i sålen sørger for mer effekt i balltreffet, som igjen gir høyere ballhastighet. Leveres i en standard og en tourversjon. De har samme hodestørrelse, men profilen ved adressering er litt mindre på tour-versjonen. Den er også litt mer åpen, har mer vekt på tåen av køllehodet og stivere skaft. 

 

Veiledende pris 1.795,-. Ved Tour Preferred-skaftoppgradering med 25 forskjellige valg øker prisen til 2.295,-

 

Mer info

 

 

 

 

R11S

 

En ultratynn krone sparer vekt som brukes til å posisjonere køllehodets tyngdepunkt lengre frem i køllehodet. Tanken er at et tyngdepunkt nærmere slagflaten vil hjelpe golfere å produsere høyere ballhastighet, i tillegg til å minimere uønsket skru på ballen. 24 ulike innstillingsmuligheter på køllehodet.

 

Veiledende pris 2.195,-

 

Mer info

 

 

 

 

Hybrid


RBZ Rescue

 

Har også TaylorMades «speed pocket» på sålen, og deler ellers mange av de samme tekniske detaljene som i fairwaywooden. Lav vekt og høy ballhastighet er igjen i fokus.

 

Les testen av RBZ-hybriden i Norsk Golf nr. 2 2012.

 

Veiledende pris 1.495,-. TP-skaftoppgradering med fem forskjellige valg koster 1.795,-

 

Mer info

 

 

 

 

Jern


RBZ

 

Et progressivt jernsett, det vil si at hvert enkelt jern fra 3´er til LW er laget etter egne spesifikasjoner, slik at man får riktig lengdeforhold mellom jernkøllene. Korte jern får de presise egenskapene man vil ha, mens de lange jernene har både presisjon og tilgivenhet. Lavt tyngdepunkt betyr at mer energi overføres til ballen, og sammen med all teknologien de har pakket inn i køllen betyr det lange slag. TaylorMade har brukt kunnskap fra design av driver og fairwaywood når de har designet RBZ jern.

 

Veiledende pris 5.495,-

 

Mer info

 

 

 

 

RBZ Max

 

Deler de samme egenskapene som RBZ-jern, men er langt mer tilgivende. Dette er jern for nybegynnere og spillere med høyt handicap. Høyere, lengre og rettere slag er stikkordene for RBZ Max. Et køllehode som er stivere på tåen skal også hjelpe spillere som kjemper mot en slice.

 

Veiledende pris 8.995,-

 

Mer info

 

 

 

 

R11

 

En vekt bak på hodet sørger for et stabilt og presist tyngdepunkt fra kølle til kølle. De korte jernene er mindre og kompakte, mens de lange jernene har bredere såle for økt tilgivenhet. Først og fremst rettet mot mellom- og høyhandicapere.

 

Veiledende pris 5.138,- (5-PW)

 

Mer info

 

 

 

Wedger


ATV

 

ATV – All Terrain Versatility – er resultatet av flere års arbeid for å lage en wedge som takler de situsasjoner golfere kan havne i. Allsidighet er nøkkelordet, og hemmeligheten ligger i sålen. Dens egenskaper endres etter vinkelen man holder køllehodet i. Rillene på ATV gir nesten like mye spinn som de nå ulovlige rillene på Z-wedgen. Mellom dem har TaylorMade laget et mikromønster som også hjelper deg å gi ballen mer spinn.

 

Veiledende pris  999,-

 

Mer info

 

 


 

Puttere


Ghost

 

TaylorMade satser knallhardt på sine karakteristiske hvite Ghost-puttere. Et aluminiums-insert i slagflaten sørger for en metallisk følelse, som gir deg direkte feedback på dine slag. Utskiftbare vekter i køllehodet gjør det mulig å spesialtilpasse køllehodevekten etter dine ønsker.

 

Veiledende pris fra 1.495,- til 1.549,-

 

Mer info

 

 

 

 

Vår favoritt

 

I deres PR-stundt «17 more yards» har TaylorMade lovet de som bytter til Rocketballz over 15 meter ekstra lengde med deres nye wooder. Etter et par bøtter viste deg seg at dette stemte med sannheten. Kompresjonskanalen i køllehodet gjør at køllehodet får litt lavere loft i balltreffet enn ved adressering, hvilket fører til at en 5´er-wood i realiteten fungerer som en 4´er-wood. Det er derfor også Dustin Johnson har tatt sin 3´er-wood ut av bagen til fordel for en 4´-er. Selv om RBZ flyr lavere enn flere av sine konkurrenter, er det veldig gøy å se på lengdene man kan oppnå. Den gjør det lettere å spille smart fra tee, uten å måtte dra opp driveren hver gang.

 

For mer informasjon om andre TaylorMade-køller, se www.taylormadegolf.com.