Lengden på driverskaftet kan være avgjørende for hvor bra resultat du får. Standarden er nå 45.5 til 46 tommer. Hvordan påvirker dette slagene dine?

 

I mange tilfeller vil langt skaft bety mer lengde. Det skjer ved at større svingbue gir køllehodet mer hastighet. Til slutt kommer man til et punkt der driveren ikke lenger er håndterbar. Da blir det lange skaftet heller en belastning. Tom Horley fra Losby GK har klare meninger om lange skaft.

 

– Ja, teoretisk skal et lengre skaft bety mer køllehastighet, men for den gjennomsnittlige golferen blir ikke dette overført til ballhastighet. Lange skaft kan skape problemer med timing i tillegg til å øke treff utenfor senter av køllehodet. De fleste produsentene sender ut drivere med standardskaft på 45.5-46 tommer mens snittet blant proffene har lagt rundt 44.5 i mange år.

 

Hvis du er på utkikk etter ny driver kan det være en god ide å teste med litt kortere skaft. Kanskje opplever du litt kortere slag i forhold til max uttelling med langt skaft, men det kortere vil mest sannsynlig være mer konsistent. Mange kjøper driver basert på det ene drømmeslaget. Å basere avgjørelse på et snitt er å foretrekke. 

 

– Min erfaring er at de fleste golfere vil ha nytte av å spille med en kortere driver, ikke bare når det gjelder lengde men også presisjon. Å bare kutte driveren er kanskje ikke den beste løsningen. Det er ikke sikkert det gir ønsket effekt da svingvekten endres. Det beste rådet er å gå til en lokal køllemaker som lager driver til deg etter dine spesifikasjoner eller fikser vektbalansen i den nåværende.

 

Langt skaft betyr altså ikke alltid langt slag. Det kortere skaftet vil gi deg større mulighet for bedre balltreff og den etterlengtende presisjonen med driveren. 

 

 

 

 

Denne artikkelen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.