Dermed ligger det an til å bli en meget lang avslutningsdag, gitt at værgudene tillater det. Suzann Pettersen ligger for øyeblikket på en delt 22. plass, tre over par totalt. Tutta noterte seg for en åpningsrunde på 71 slag (E), før hun falt tilbake med en svak 75-runde på lørdagens andrerunde. Den inneholdt en birdie og fem bogeys, hvorav to av dem kom på de to siste hullene.

Tutta rakk så vidt å ta fatt på tredjerunden, men fikk kun spille to hull. Disse gikk hun på en under par, og avanserte dermed noen plasser opp leaderboardet. Selv om hun har hatt en treg start på turneringen så langt vet vi alle hvilken evne den norske jenta har til å bite tenna sammen mot slutten og skrape sammen topplasseringer uke etter uke.

– Mye golf gjenstår fortsatt, men lyn og torden holder oss tilbake. Jeg må bare holde meg rolig og fortsette å jobbe. Tidlig opp igjen imorgen, skriver hun på sin hjemmeside.

Og en god plassering er i aller høyeste grad innen rekkevidde. Hun har kun tre slag opp til en delt sjetteplass, mens japanske Mika Miyazato ligger åtte slag foran i tet. Hun leder med ett slag på Ai Miyazato. Og nei, de to er ikke i slekt.

Verdensener Yani Tseng har ikke fått det helt til å løsne ennå og ligger fire over par, noe som holder til en delt 29. plass.

 

Fra fredagen

Oslojenta rakk kun å spille 14 hull av andrerunden, før spillet ble avblåst på grunn av mørkets frembrudd. På det tidspunktet lå hun to over par for turneringen, og delt 18. plass. 

Tutta åpnet dagen med en runde på par (71), som tok henne til 11. plass på leaderboardet, en runde som bestod av tre bogeys, tre birdies og resten par. I løpet av andrerunden har hun foreløpig falt syv plasser, etter at hun er to over på de hullene hun har rukket å spille.

– En god hvil nå, så spiller jeg de siste fire hullene av andrerunden imorgen. Jeg holder ballen i spill, og er stødig og rolig på greenene, skriver Tutta på sin hjemmeside.

Seks slag foran henne ligger sør-koreaneren I.K. Kim som leder turneringen. Hun går forøvrig i ball med Suzann, så også hun har fire hull som gjenstår av sin andrerunde. Regjerende mester i turneringen, Paula Creamer lurer tre slag bak på en delt femteplass.

Verdensener Yani Tseng har hatt en treg start på turneringen så langt og slitt med å få hjulene i gang. Hun er på en 31. plass, tre over par.