Turneringen ble spilt lørdag og søndag, med 103 menn og 14 kvinner fordelt på tre klasser: herrer senior, damer senior og eldre herrer senior. 

– Senior-NM er for den eldre garde. Det er slik at damene må være 50 år eller eldre mens i yngste herreklasse er det fra 55 år og oppover, og en herreklasse på 65 pluss, fortalte turneringsleder Lars Otto Bjørnland til TV Østfold etter turneringen.

Etter første dagen ble det satt en cut hvor feltet ble redusert fra 117 til 77 spillere, fordelt på de tre klassene. Men selv om turneringen gikk knirkefritt så det på fredagen skummelt ut.

– Vi var her på fredag og skulle prøvespille, men da fløyt det over med vann på hele banen her, så vi trodde nesten det skulle bli avlyst. Men vi våknet lørdag morgen til en fantastisk dag og banen har vært helt super gjennom hele helgen. Det har vært et veldig bra arrangement, sier Skjeberg Golfklubbs Per Aarum til TV-kanalen. Aarum endte forøvrig på en andreplass i herreklassen, bak Oslo Golfklubbs Asbjørn Ramnefjell. Ramnefjell endte 13 over par etter runder på 75 og 82 slag, tre slag foran Aarum.

– Det har vært helt fantastisk. Etter det voldsomme  regnværet og tordenværet vi hadde på fredag så det helt håpløst ut. Så snudde værgudene helt om. Jeg synes arrangørene og Skjeberg Golfklubb har fått som fortjent. Det er så gøy å se at spillere fra hele landet av den eldre garden har kommet hit. Den innsatsen og den måten Skjeberg Golfklubb har fremstått på har vært gull verdt, sier turneringsleder Bjørnland til TV Østfold.

I dameklassen stakk Anna Dønnestad fra Hakadal Golfklubb av med en overlegen seier, 15 slag foran nummer to på listen. I klassen «eldre senior» skulle det bli mer spenning. Her vant til slutt Borregaard Golfklubbs Terje Ellefsen, ett slag foran Trond Haug (Oslo GK).

TV Østfold-innslaget kan du se her.

 

Resultater