Det kommer som dårlige nyheter for en klubb som allerede sliter med økonomien. Det er NRK Nordnytt som melder lånet som økte med 2,5 millioner på bare en halvtime.

 

– Vi har et valutalån som har vist negativ trend i høst og med det store fallet i forrige uke fikk vi en øknig på lånet med 25 prosent, sier styreleder i Tromsø Golfpark, Åse Brinchman Krane til NRK Nordland.

 

Verdien på freitsiske franc økte drastisk forrige uke, da den sveitsiske sentralbanken valgte å ikke forvare sin egen valuta.

 

Tromsø Golfpark, som allerede hadde trang økonomi før valutaendringene, jobber nå med å få omgjort lånet til norske kroner. De vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

 

Kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, Geir Håvard Hanssen sier situasjonen er alvorlig, men understreker overfor NRK Nordland at risikoen ved å ta opp valutalån ligger hos kunden. Banken har 200 kunder som blir berørt av den plutselige verdiøkningen til sveitsiske franc.

 

– De (valutalån journ. anm.) kan være økonomisk gunstig, men de er klar over risikoen dersom valutaen endrer seg, forklarer Hanssen.