Det ble en jevnspilt avslutning i alle de fire finalematchene i den første utgaven av junior-NM i match, der det til slutt var Oslo GKs Caroline Marlene Krokeide (U19) og hjemmehåpet Theodor Billington Takman (U19) som stod igjen som vinnerne i U19-klassene.

Før turneringen startet, hadde begge til felles at de aldri hadde vunnet på Srixon Tour tidligere. 

(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen fra finaledagen)

– Det er deilig! Det var en tett match i dag. Spillet var bra. Det var veldig, veldig jevnt hele veien og helt likt frem til vi kom til hull 18. Det var kult å kunne ta seieren til slutt, sa Krokeide til Norsk Golf etter triumfen.

– Jeg synes matchspill er veldig gøy. man kan gå for litt mer og «gønne på» med driveren, sier den langtslående 17-åringen, som nå klatrer fra femte.- til andreplass på Srixon Tour order of merit etter å ha beseiret Ruth Tønnessen (Sola GK) én opp i finalen.

Andrea Kreken-Randsted (Vestfold GK) kapret den siste plassen på pallen med seier i bronsefinalen over Oda Kristine Juliussen.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Ruth Tønnessen, Caroline Marlene Krokeide og Andrea Kreken-Randsted. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Theodors avskjedsgave til klubben

I guttas finale var det duket for en ren Oppegård-duell mellom kompisene Theodor Takman og Oliver Ulmo. Med sin andreplass på Order of merit var Ulmo favoritt på papiret før matchen startet, og det var også han som kom best i gang – blant annet med to drivede greener på par 4-hull tidlig i runden.

Takman klarte likevel å klore seg likevel tilbake, og da de ankom det siste hullet, var Takman én opp.

Da fulgte Takman opp med å slå utslaget i vannet til høyre, men Ulmo klarte ikke å utnytte feilslaget og svarte med å sende sin drive out-of-bounds til venstre. Dermed ble det til slutt Takman som kunne strekke armene i været og juble over en etterlengtet triumf etter å ha bokført fem topp-7-plasseringer på Srixon Tour uten seier.

– Man kunne ikke skrevet manuset noe bedre, konstaterte Takman etter seieren.

(Artikkelen fortsetter under)

Theodor og Oliver reiser begge til USA over sommeren. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Å møte Oliver i finalen her har vi pratet om lenge, og at det faktisk skjedde, og at jeg trakk det lengste strået, er fantastisk, sier 19-åringen.

– Det var skikkelig deilig å få sin første Srixon Tour-seier. Den var etterlengtet. Jeg synes det er kult at det bare har vært forskjellige Srixon Tour-vinnere i år, og at det bare har vært nye vinnere. Å plukke opp denne på hjemmebane kunne ikke vært noe bedre.

For Oppegård Golfklubb ble juniornorgesmesterskapet i match et symbolsk farvel til store deler av 2003-kullet i elitegruppa deres. Om en halvannen måned reiser hele syv av ni til USA for å starte på tilværelsen som collegegolfspillere. 

– Vi var en guttegjeng som spilte håndball og fotball for litt siden, men så begynte noen av dem med golf, og da ble det liksom bare til at vi reiste rundt og spilte turneringer sammen. Det har gjort at vi har fått bra matching mot hverandre, og alle har lyst til å bli bedre. Vi har en fantastisk klubb med en god trener vi kan utvikle oss på, sier høyreiste Takman, som trolig er Norges lengstslående golfspiller.

(Les også: Se 17 år gamle Theodor slå like langt som DeChambeau!)

Når han kliner til med driveren, kan han produsere ballhastigheter på godt over 200 mph, som ville vært langt forbi long-hittere som Dustin Johnson, Rory McIlroy og Brooks Koepka, og helt på høyde med Bryson DeChambeau.

I den innledende slagspillskvalifiseringen til ukens turnering var han imidlertid bare en hårsbredd unna å ikke klare å avansere til sluttspillet. I matchspill fikk han endelig mulighet til å utnytte konkurransefortrinnet sitt:

Det er ingen tvil om at det hjelper å slå langt i matchspill. Det gjør at man tør å være litt mer gæren, sier «Hammeren fra Oppegård», som nå gjør et byks fra 15.-plass til topp-3 på Srixon Tour sammenlagt. 

I bronsefinalen var det Herman Huus (Losby GK) som til slutt gikk seierende ut av duellen mot klubbkompis Emil Børrestuen Herstad med seier 3&1.

Spilling Gjelten og Goosen til topps i U15

Mens det ble førstegangsvinnere i U19-klasse, hadde begge vinnerne i den yngste aldersklassen vunnet tidligere.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Martine Sveum, Henriette Spilling Gjelten og Hedevig Anna Braastad-Huth. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

I jenteklassen vant Losby GKs Henriette Spilling Gjelten 2&1 over Martine Sveum fra Haga GK. Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana GK) vant bronsefinalen over Ella Ingebretsen (2&1). Det var Spilling Gjeltens andre seier for året, og hun ligger nå rett bak Braasad-Huth på førsteplassen på order of merit.

På guttesiden måtte det omspill til for Marcus Audun Goosen for å avgjøre mot overraskelsen Helge Olau Laugtug (Stavanger GK), som før denne uken ikke hadde noen pallplasseringer i Srixon Tour-sammenheng.

Goosen har nå vunnet tre ganger i år og seiler ifra med en overlegen ledelse på order of merit. Mathias Aase (Sola GK) sikret bronsemedalje på Oppegård med 3&2-seier over Mikkel Berkum Johansen (Drøbak GK).

Om tre dager er det duket for norgesmesterskapet i matchspill på Garmin Norgescup på Borre. For Srixon Tour er det derimot sommerferie frem til junior-NM på Losby fra 21. til 22. juli.

Fra venstre: Helge Olau Laugtug, Marcus Audun Goosen og Mathias Aase. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)