Søndag går startskuddet for den første av forhåpentligvis mange Suzann Pro Challenge-turneringer på Oslo Golfklubb. 
 
Med panoramautsikt over en solskinnsdekket hovedstad, møtte Tutta og de andre stjernene til pressekonferanse på Radisson Blu Scandinavian Blu Hotel fredag ettermiddag. De fire jentene var i strålende humør, og gleder alle seg til å vise det norske golfpublikum hvordan sporten egentlig skal spilles. 

– Dette er en drøm som endelig går i oppfyllelse. Det er blitt jobbet hardt og mye på kort tid for å få dette på plass, forteller Tutta til Norsk Golf. Selv om hun har senkede skuldre før helgen, innrømmer hun at det også er litt spenning knyttet til arrangementet.

– Det er mange faktorer jeg ikke har kontroll over, og som vert ønsker jeg jo at dette skal bli en utrolig opplevelse for alle. 

Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og nå Yani Tseng har alle erfart hvordan det er å være på toppen av verdensrankingen. Tutta har ligget som nummer to bak alle tre. Nå håper hun snart tiden er inne for å stå der selv.

– Jeg er ikke ferdig med deg ennå!, spøker hun og ser i retning Yani Tseng.

 

Viktige vennskap

Uansett hvordan det skulle gå i jakten på rankingplasser, majorer, Solheim Cuper og OL fremover, er det vennskapet hun har fått med spillerne på touren Tutta vil se tilbake på som sitt beste minne. Og mest av alt  med Annika, Lorena og Yani.

– Relasjonene og vennskapene jeg har fått med dem er det viktigste. Dette har vært og er en fantastisk morsom reise, sier Tutta til Norsk Golf.

Hun er overrasket over hvor enkelt det har vært å forholde seg til sine konkurrenter på touren som venner.

– Det fungerer veldig bra. Fra torsdag til søndag ønsker vi så klart å «ta hverandre ned», men det er ikke noe vanskelig å skille privatliv fra turnering. Vi har samme agenda, og ofte deler vi mange av de samme interessene. Jeg har fått mange venner jeg setter pris på.

Les også: 150 millioner kan se Tutta & co. 

Annika Sörenstam har også nylig arrangert den første utgaven av sin egen turnering. Hjemme i Sverige var blant annet Marthe Wold, Stine Pettersen og Karoline Stormo med da Annika Invitational Europe ble spilt i Linköping. Sörenstam lot seg imponere av nivået på de skandinaviske juniorene. Den svenske legenden tror arrangementer som Suzann Pro Challenge er gull verdt i jakten på nye stjerneskudd.

– Suzanns initiativ er viktig. Vi hadde selv idoler, og når vi ser hvilken kraft det er i sport og hva det kan bety for barn og unges liv, så er det flott at vi kan stille opp for vår sport, sier Sörenstam til Norsk Golf.

Også Lorena Ochoa jobber med å løfte frem golfen i sitt hjemland Mexico. 

– Vi håper å hjelpe Suzann til å løfte golfsporten i Norge frem til et nytt nivå, og jeg er glad for å se hvor mye positiv respons og oppmerksomhet Suzann Pro Challenge har fått. I Mexico har golf tradisjonelt sett vært en overklassesport, men dette er i ferd med å endre seg nå. Det er vårt ansvar som profesjonelle å vise barn og unge hvilken god innflytelse og glede idretten kan gi hvis man jobber hardt og målrettet.

 

Håper på fest

For Yani Tseng blir det en noe utradisjonell forberedelse til årets siste major, Women’s British Open. Men det var aldri snakk om å si nei da Tutta spurte om hun ville stille opp i Pro Challenge. 

– Jeg sa ja med en gang. Jeg har alltid sagt til henne at jeg skal komme til Norge for å støtte henne, og nå er vi her. Jeg gleder meg veldig!, sier verdenseneren.

Sammen med Tutta, har hennes manager Kevin Skabo vært primus motor for arrangementet. Han forteller at det så langt er forhåndssolgt i størrelsesorden 700 billetter, men det blir også billettsalg i porten. Skabo krysser fingrene for folkefest på søndag.

– Når jentene slår ut på hull 1 mot Bogstadvannet håper jeg det er et hav av mennesker som følger med!

Vil du lese mer om Suzann Pro Challenge? I årets femte utgave av Norsk Golf kan du lese våre eksklusive intervjuer med stjernene, der de forteller om deres forventninger, vennskapet med Tutta, og hva som skal til for at hun skal bli verdensener. Last ned ved å klikke på linken under.

Norsk Golf #5 2012