Mye har endret seg på kort tid for Kristoffer Ventura. Fra å starte året uten noen ordentlig kategori på Korn Ferry Tour (nivå to i USA) har han utnyttet de få mulighetene som han har fått, til det fulle.

Med en tredjeplass og to seirer de siste to månedene har 24-åringen sikret seg spill på PGA-touren neste sesong.

Ventura var nylig gjest i Norsk Golfs podcast «Mulligan». Der fortalte han om hvordan et trenerbytte for noen uker siden markerte starten på en uforglemmelig sommer.

Etter at Ventura flyttet til golfparadiset Jupiter i Florida i vinter, ble han kjent med stjernetreneren Claude Harmon III, som blant andre trener Venturas kamerat Rickie Fowler.

(Les også: Ventura stortrives blant superstjernene: – Det er dette nivået jeg jobber mot)

Harmon er sønn av trenerlegenden Butch Harmon, og er nok den treneren i verden som for tiden har den mest imponerende listen over klienter.

I tillegg til Fowler trener han verdensener Brooks Koepka, tidligere verdensener Dustin Johnson, og Jimmy Walker. Tidligere har han jobbet med navn som Ernie Els, Adam Scott, Darren Clarke og Yani Tseng.

Før sommeren bestemte Ventura for å opprette formell kontakt med Harmon for å avtale et møte på treningsfeltet. Det ble en øyeåpnende opplevelse for nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under)

Claude Harmon III er sønn av Butch Harmon – av mange anerkjent som verdens beste golftrener. Etter hvert som Butch har blitt eldre, har Claude overtatt ansvaret for flere av spillerne hans. (Foto: Getty Images)

– De to timene utgjorde en ganske stor forskjell. Bare måten han pratet på, og det han sa til meg. Det er en grunn til at han trener de gutta. Han vet hva han skal si, og når han skal si det. Der tror jeg han har lært mye av faren sin, forklarer Ventura.

Ventura sier han ikke hadde planer om å skifte ut sin daværende trener Denny Lucas (som for øvrig også trener Viktor Hovland), da han skulle møte Harmon, men var nysgjerrig på hvilke tilbakemeldinger han ville få på svingen sin, fra en trener av det kaliberet.

Etter 10-15 minutter med ham begynte jeg å slå de slagene jeg ønsket

Kristoffer Ventura

Etter to timer med Harmon ble det imidlertid raskt klart at Ventura ikke ønsket å ha to trenere på lønningslisten.

– Jeg begynte umiddelbart å slå de slagene jeg hadde tenkt. Jeg ønsket å slå en liten pull-fade. Etter 10-15 minutter med ham begynte jeg å slå de slagene jeg ønsket. Og ikke bare tre-fire slag, men 30, 40 etter hverandre som så ganske like ut. Da sa jeg, «når jeg klarer dette allerede nå, tenk da om to måneder når jeg har trent hver dag!».

Én uke etter møtet med Harmon fikk Ventura tredjeplassen sin på Korn Ferry Tour, og de neste ukene fulgte han opp med å vinne to turneringer.

Ventura røper at han i skrivende stund fortsatt bare har hatt to offisielle «protimer» med Harmon, men de har i tillegg mye kontakt på telefon, hvor Ventura sender svingvideoer og får fortløpende tilbakemeldinger.

Nå gleder han seg til mer kontakt ansikt-til-ansikt fra og med neste sesong.

– Claude reiser neste hele tiden. Jeg sa til ham at jeg skulle prøve å komme meg på PGA-touren, så jeg kunne se ham oftere. Nå har jeg klart det. Det er ganske morsomt!