Det bekrefter turneringen på sine egne hjemmesider. Ventura (Oslo GK), som nå har avsluttet collegekarrieren ved Oklahoma State University og tar steget inn i de profesjonelles rekker, får invitasjon til å spille i PGA Tour-turneringen Quicken Loans National i Maryland fra 28. juni til 1. juli.

– Denne turneringen har lang tradisjon med å vise frem golfsportens up-and-coming stjerner, og årets gruppe av unge spillere er blant de beste vi har hatt i ett og samme år. Vi gleder oss til å se disse unge herrene konkurrere på TPC Potomac, skriver turneringen på sine nettsider.

I fjor deltok stjerner som Justin Thomas, Rickie Fowler, Patrick Reed og Bryson DeChambeau i turneringen.

Ventura (23) har fått invitasjon sammen med stjerneskuddet Joaquin Niemann, som nå har blitt proff etter å ha vært verdensener for amatører i lang tid, samt Dylan Meyer og de to amatørene Dough Ghim og Doc Redman. Det er for øvrig Ghim som nå befinner seg på toppen av verdensrankingen for amatører.

Blir den tredje i rekken

I mars vant Venturas lagkamerat på Oklahoma State Viktor Hovland collegeturneringen Valspar Collegiate. Den turneringen sikret ham en invitasjon til neste vårs PGA Tour-turnering Valspar Championship, og Norsk Golf meldte da at det blir den første PGA Tour-turneringen med en nordmann i feltet på nesten ni år.

Det er imidlertid mye som har skjedd siden den gang.

Neste uke er det klart for Kristoffer Reitans U.S. Open-debut, etter at han på sensasjonelt vis kom seg gjennom det trange nåløyet i kvalifiseringen i England forrige uke. Denne uken debuterer han imidlertid på europatouren i turneringen Shot Clock Masters i Østerrike, hvor Kristian Krogh Johannessen, Eirik Tage Johansen og Jarand Ekeland Arnøy også deltar.

Mandag bekreftet Viktor Hovland overfor Norsk Golf at Oklahoma State University i tillegg har sikret ham en invitasjon til Porsche European Open i slutten av juli.

Hvis man ikke medregner majorer, er Henrik Bjørnstad og Thomas Nielsen de eneste nordmennene som har spilt på PGA-touren tidligere. Bjørnstad var fast inventar på touren i 2006 og 2010, mens Nielsen spilte én turnering med sponsorinvitasjon sent på 1990-tallet, hvor han misset cuten.

(Artikkelen fortsetter under Golf Channels portrett av Ventura)

Kristoffer Ventura avslutter amatørkarrieren som nummer 43 på verdensrankingen for amatører. For øyeblikket har han Kristoffer Reitan over seg på 27.-plass, mens Viktor Hovland er helt oppe på 5.-plass, og er med det den høyest rangerte spilleren i hele Europa. Det har aldri skjedd tidligere at Norge har tre spillere i topp-50 på amatørrankingen på én og samme gang.

Kristoffer Ventura rakk å vinne tre turneringer i løpet av sin tid på Oklahoma State University, inkludert storturneringen Big 12 Championship 25. april. Det var hans første seier siden 2016, og Oslo-spilleren hadde hatt en litt treg sesong frem til da. Han rundet av collegekarrieren med Oklahoma State på best tenkelige vis da laget gikk helt til topps i NCAA Championship på hjemmebane for en drøy uke siden.

Fowler-skryt

Rickie Fowler, som er tidligere student ved Oklahoma State, skrøt av Ventura og Hovland da Norsk Golf møtte ham under The Players Championship på Sawgrass i mai. Fowler har fulgt laget ekstra tett dette semesteret i forbindelse med realityserien «Driven» på Golf Channel, som han selv har produsert.

– Viktor og Kristoffer kommer til å ha potensiale til å være på touren. Når de blir rookier, kommer de til å være spillere som folk allerede kjenner til, de kommer ikke til å være spillere som folk ikke har hørt om, sier Fowler til Norsk Golf.

– Både «Hovy» og Kris har fortsatt å bli bedre, og de har mye potensiale. De har gjort en veldig bra jobb på Oklahoma State. De er veldig gode spillere, og de er veldig forskjellige spillere. Kris slår litt lenger, mens Hovy er mer stabil akkurat nå. Det er noe Kris kan bli bedre på, fortsetter han.