Moss & Rygge-unggutten Kristoffer Ventura sørget for en nervepirrende avslutning på ukens European Nations Championship i Sotogrande. Ventura hadde 6. plass som utgangspunkt for dagen, men med en avsluttende runde på 68 slag klatret han til -2 sammenlagt, og tronet helt på toppen av leaderboardet med Robin Kind og John Rahm Rodriguez på slutten av dagen. Dermed bar det ut i omspill.

 

Ventura og Kind delte for birdie på det første omspillshullet, mens Rahm falt ut med par. På det andre omspillshullet senket Kind en pitch fra like utenfor green, og sørget dermed for nederlandsk seier.

 

Venturas avslutningsrunde var en avgjørende faktor for at de norske gutta klatret til 6. plass i lagkonkurransen, 10 posisjoner over fjorårets plassering. 6. plass er også Norges beste plassering i turneringen på fem år. Vetle Marøy endte på 35. plass i den individuelle konkurransen, med en avslutningsrunde på 75 slag. Slaget bak tok Kristian Krogh Johannessen 38. plassen, mens Drammen-lagkamerat Andreas Gjesteby kapret 41. plassen enda ett slag bak.

 

I jentenes lagkonkurranse klarte de norske jentene akkurat å ta vare på tredjeplassen de hadde før avslutningsrunden. Med tellende scorer på 77 og 73 slag av Oliva Hüllert og Nicoline Skaug på den siste runden delte Norge 3. plassen med Danmark, 23 slag bak Frankrikes vinnerlag.

 

I den individuelle konkurransen fikk vi to nordmenn i topp-10: Olivia Húllert beholdte 6. plassen, mens Nicoline Skaug klatret til 7. plass. For Marthe Wold ble det til slutt 19. plass.

 

Resultater 

 

 

Runde 3

De norske jentene holder på tredjeplassen, mens gutta klatret opp til 7. plass i European Nations Championship.

 

Etter to runder på rad uten tellende score i lagkonkurransen, var det omsider Nicoline Skaug sin tur til å levere de norske jentenes beste runde fredag. Med 74 slag klatret hun fra 24. til 18. plass på leaderboardet, og var en avgjørende faktor for at Norge bevarte tredjeplassen i sammendraget. Olivia Hüllert gikk på 78 slag, og holder seg dermed på 4. plass. Marthe Wold skuffet med 81 slag, og falt fra 7. til 18. plass sammen med Nicoline Skaug.

 

For jentenes del blir det vel så viktig å bevare en plass på pallen, som å utfordre de to topposisjonene. De har henholdsvis 14 og 10 slag opp til første- og andreplass, men ligger kun tre slag foran Slovenia og Nederland på fjerdeplass.

 

Blant gutta er det Kristoffer Ventura som leverer den beste golfen denne uken. Fredag gikk han på 69 slag, sin beste runde for uken, og klatret opp til delt 6. plass. Når en runde gjenstår har han kun fire slag opp til teten. Ventura er ni slag bedre enn nest beste nordmann, Vetle Marøy på 29. plass. Slaget bak følger Kristian Krogh Johannessen på 35. plass, mens Andreas Gjesteby deler 38. plassen, ytterlige ett slag etter. 

 

Gutta er nå oppe på 7. plass i lagkonkurransen, men har nærmere opp til toppen enn de norske jentene som er 14 bak teten. I gutteklassen er det Irland som er i føringen, kun syv slag foran Norge, som har fem slag opp til en plass på pallen.

 

Runde 2

Norge stiller med fire gutter og tre jenter i ukens European Nations Championship. Etter halvspilt turnering er det jentene som imponerer mest. 

Den europeiske nasjonsturneringen, The European Nations Championship er i full gang på Sotogrande i Spania med to av fire runder ferdigspilt. Det spilles både en individuell konkurranse og en lagkonkurranse i både jente- og gutteklassen, og foreløpig er det jentene som har imponert mest.

 

Olivia Hüllert, Marthe Wold og Nicoline Skaug har ført Norge opp til en sterk tredjeplass, og har kun fem slag opp til lederne fra Tyskland. Samtidig har de ett fattig slag opp til andreplassen som okkuperes av Frankrike. Dagens dårligste score fra hver runde blir strøket og ikke med i totalscoren, og i begge av de to første rundene er det Oslo-jenta Nicoline Skaug sine scorer som har blitt strøket. Hun deler 24. plassen i den individuelle konkurransen med runder på 83 og 77 slag. Best plassert av de norske jentene er Olivia Hüllert, oppe på en sterk fjerdeplass etter scorer på 77 og 72. Hun har kun to slag opp til danske Nicole Broch Larsen i tet. Fire slag bak Hüllert er Marthe Wold på en fin syvendeplass.

 

På guttesiden er det Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Gjesteby og Vetle Marøy som skal forsøke å forsvare norsk ære denne uken. Etter 36 hull ligger laget som nummer 11. Johannessen ligger foreløpig best plassert på en delt 17. plass etter to strake 74-runder, og har med det seks opp til iren Reeve Whitson i føringen. Slaget bak Johannessen deler Kristoffer Ventura 23. plassen, mens Andreas Gjesteby følger på 42. plass, ytterlige tre slag bak. Vetle Marøy er nede på en delt 49. plass, tre slag bak Gjesteby.

 

Turneringen avsluttes lørdag. Følg Norwegian Golf Team på Facebook. Her oppdaterer landslagstrener Niklas Diethelm utviklingen underveis. Det er ingen livescore fra turneringen.

 

Leaderboards