Et av Norges udiskutabelt største talenter på guttesiden, Kristoffer Ventura bestemte seg for to uker siden for å representere Oklahoma State University fra og med høsten 2014. Det avslører han til Norsk Golf.

 

– I fjor vinter var jeg forpliktet til Arizona State, men jeg endret på det tidlig i år. Jeg har sett på flere muligheter, og begynte å snakke med andre skoler. Jeg likte Oklahoma State veldig godt fra første stund, og hadde veldig sansen for coachen som er den eneste av trenerne med erfaring fra PGA-touren (Alan Bratton journ. anm.)

 

Les også: Sårbar elitesatsing

 

Ventura var også i samtaler med Stanford, UCLA og Florida State University om et stipend, men landet til slutt på Oklahoma. Mye av årsaken var alle de store spillerne universitetet har produsert opp gjennom årene.

 

Spillere som Rickie Fowler, Hunter Mahan, Peter Uihlein, Bo Van Pelt, Charles Howell III og Scott Verplank har alle kommet gjennom Oklahomas rekker.

 

– Det er mange utrolig bra spillere som har kommet fra Oklahoma, og jeg tenker det må være en grunn til at de ble så bra. En annen ting som veide tungt var at laget har en bane de eier selv, og det er bare laget som har tilgang til det. Dessuten er treningsområdene helt sinnsyke, sier Ventura til Norsk Golf.

 

Selv om været i Oklahoma ikke kan måle seg med Venturas andre skolealternativer i California og Florida, sier han det bare kan være en fordel:

 

– Det er bare bra at det er mange typer vær der, det er bare bra for golfen. Det viktigste er at det er tolv måneders sesong.

 

Ventura tok valget om å gå på college i fjor sommer. Før det var han fristet å gå rett til profflivet etter endt videregående på Wang Toppidrett.

 

– Jeg tenkte at det var den «lette» veien, men jo mer jeg pratet med skolene innså jeg at det er egentlig det å gå rett ut som proff som er det hardeste. Jeg ser nå hvor kult det er å gå på college, og hvilke utrolige muligheter det gir.

 

Ventura fortalte Norsk Golf under forrige måneds Norwegian Challenge på Losby at han kunne tenke seg å bli i USA etter avsluttet college-utdanning. Det står han fortsatt ved.

 

– Hvis ting går som det skal ønsker jeg å bli der, og forsøke web.com-kvalet etter utdanningen. Har man spilt bra nok kan man også få invitasjoner til noen turneringer. Min store drøm er å spille på PGA-touren. Et annet alternativ er å komme tilbake til Europa og prøve seg på europatour-kvalet, avslutter Ventura.

 

Stadig flere nordmenn tar turen «over dammen» for å spille collegegolf. Denne sesongen er det 38 nordmenn som har valgt å gå den veien.