PGA Tour//

Viktor Hovland tilbake i aksjon neste uke

Det er en rolig TV-helg for norske golffans denne helgen med ingen norske i aksjon, men om bare noen dager er landets største stjerne tilbake i PGA Tour-sirkuset. 

Viktor Hovland er tilbake, det ble klart da feltet til neste ukes Wells Fargo Championship ble publisert sent fredag kveld.
Publisert

Sist man så Viktor Hovland spille i en PGA Tour-turnering var fredagen i The Masters. Da misset han cuten for første gang på nesten to år, og har ligget i hardtrening med gamle-trener Dana Dahlquist. Duoen ble gjenforent like før storturneringen.

Siden har startlistene til den ene turneringen etter den andre kommet uten nordmannens navn. Helt til nå. 

For i neste ukes Wells Fargo Championship er igjen Ekeberg-mannens navn på listen. 

Turneringen er en av PGA-tourens signatur-turneringer, som betyr høyere premiepott og dermed sterkere startfelt. Det er også bekreftet at spillere som Rory McIlroy, Wyndham Clark, Xander Schauffele og Ludvig Åberg blir å se på Quail Hollow GC i Nord-Carolina. 

Det største navnet som ikke er å se på startlisten er soleklare verdensener Scottie Scheffler. Det er ventet at hans kone skal føde deres første barn i disse dager, og paret har forståelig nok andre ting å tenke på enn golf. 

Oppvarming til årets andre major

Wells Fargo Championship er for mange av de største stjernene en god oppvarmingsmulighet til årets andre major-turnering. For uken etterpå (16.–19. mai) er det duket for PGA Championship. 

I år skal majoren spilles på Valhalla Golf Club i Kentucky som regnes som en svært vanskelig bane, selv for proffene. Den har vært vertskap for PGA Championship tre ganger tidligere, senest i 2014 (McIlroy vant på scoren –16). Jack Nicklaus har tegnet banen. 

Det var i fjorårets utgave av turneringen Viktor Hovland fikk sin beste major-plassering. Da endte han på andreplass etter en duell mot Brooks Koepka på sisterunden. Amerikaneren gikk seirende ut av den, men nordmannen svarte med å vinne The Memorial Tournament bare to uker senere. 

PS! Denne uken spilles The CJ Cup Byron Nelson på PGA-touren. Jake Knapp leder etter halvspilt turnering på –14. 

Her er ledertavlen slik det står akkurat nå. 

Powered by Labrador CMS