OSLO GK 100 ÅR//

Vil samle klubbmestere fra hele Norge på Bogstad

I september inviteres alle nybakte klubbmestere fra landets 172 golfklubber til storstilt finale i hovedstaden. «Klubbenes mester» er en av mange aktiviteter som skal markere Oslo Golfklubbs 100-årsjubileum.

Oslo GK er landets eldste golfklubb med 2300 medlemmer og et tilsvarende antall på venteliste.
Publisert

KORT OM OSLO GK

Oslo Golfklubb er landets eldste golfklubb. Golfbanen fremstår i dag som et av Nordens fremste golfanlegg med over 2300 medlemmer og tilsvarende antall på venteliste for medlemskap.

Klubben satser stort på barn og unge og har flere enn 250 barn i trening hvert år.

I tillegg til 18-hullsbanen har klubben ulike virksomhetsområder, deriblant et innendørs simulatorsenter. Klubben leier også ut arealer i klubbhuset til Spiseriet Restaurantdrift AS, som driver en stor virksomhet innen kafé, restaurant og lukkede selskaper.

Oslo Golfklubb ble stiftet 13. juni 1924 og med det startet også den organiserte golfen i Norge. Gjennom golfsesongen 2024 skal dette feires så det monner, med aktiviteter og arrangementer for både store og små.

Jubileumsfeiringen begynner tidlig i juni og varer helt til slutten av september på Bogstad, rapporterer klubben i en pressemelding.

Lørdag 8. juni avholdes finalen i Bogstad Masters. I 2023 ble Bogstad Masters lansert som et nytt turneringskonsept i klubben. Dette betyr at alle unike vinnere av utvalgte turneringer gjennom forrige golfsesong får muligheten til å delta i finalen, som markerer starten på klubbens jubileumsfeiring. Vinneren blir belønnet med billetter til den prestisjetunge Solheim Cup som spilles i USA i september.

Søndag 9. juni arrangeres Sarah og Carl's Cup & Anthony's Minipokal, sannsynligvis Europas største åpne juniorturnering med nesten 300 deltakere. Det er 38. gang turneringen arrangeres, og barn og unge fra ca. ett år til 19 år er hjertelig velkomne. De yngste spiller tilpassede hull med hjelp på veien, mens de eldste konkurrerer på hele banen i brutto og netto klasser. Vi håper at flere av klubbens elitespillere vil delta og kaste glans over arrangementet.

10. til 12. juni: I oppkjøringen frem til jubileumsdagen 13. juni vil klubben populære sosiale grupper; Dame-, Herre- og Senior Herre arrangere egne dager med spill med sosialt innhold.

Torsdag 13. juni: Offisiell markering av klubbens 100-års dag med gjester fra bant annet idretts-Norge, Oslo kommune, Bydel Vestre Aker, vennskapsklubber og representanter fra omkringliggende golfklubber.

Fredag 14. juni ønsker klubben å gi noe tilbake til samfunnet ved å arrangere en veldedighetsturnering i samarbeid med den private stiftelsen «Aktiv mot Kreft». Stiftelsen, som ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen, jobber for at persontilpasset trening skal blir inkludert i standard kreftbehandling fra diagnosetidspunktet.

Lørdag 15. juni arrangeres tidenes første Klubbmesterskap i putting og på kvelden er det Festaften for medlemmer med følge.

Søndag 16. juni spilles Jubileumsturneringen med servering på banen, spennende konkurranser og påfølgende bevertning og premieutdeling.

27. til 30. juni arrangeres Norgesmesterskapet for Damer og Herrer på Bogstad. Dette er en flott mulighet til å se Norges fremste golfspillere i aksjon.

Lørdag 31. august arrangeres Åpent Norsk mesterskap i Hickory golf der spillerne bruker køller fra før 1935 og opprinnelige kleskoder.

Og sist, men ikke minst:

Lørdag 28. september ønsker Oslo Golfklubb i samarbeid med Norges Golfforbund å markere golfens 100 år lange historie gjennom å invitere alle som har vunnet klubbmesterskapet i landets 172 klubber i 2024 til «Klubbenes mester».

Powered by Labrador CMS