Martin Kaymer er nå nede på fjerdeplass på verdensrankingen, etter han holdt førsteplassen i åtte uker i februar og mars tidligere i sesongen. Men før Masters i april bestemte han seg for å gjøre noen små endringer på svingen sin, et trekk som overrasket mange, og formen hans har ikke vært mye å skryte av siden. Selv om han vant en turnering tidlig i sesongen, har spillere som Luke Donald, Lee Westwood og Rory McIlroy passert Kaymer på rankingen.

Tyskeren vil naturlig nok ikke ha noe imot å klatre til topps igjen, og han tror han vil stå bedre rustet om han skulle klare det nå. Denne uken er han på plass i Frankrike for Alsom Open de France, en turnering han vant for to år siden.

– Jeg hadde litt mindre tid til å trene og mindre tid til familie og venner, fordi jeg måtte gjøre en del mer media. Jeg fikk mange henvendelser som jeg ikke var vant til å ha, men mitt management, min familie og jeg forsøkte å organisere alt så godt vi kunne. Og det gikk helt fint, det var bare noe jeg måtte bli vant til. Hvis det skulle skje igjen, så vet jeg hva jeg kan forvente, og det vil definitivt være enklere for meg, sier Kaymer til europeantour.com.

Kaymers beste plassering etter Masters er en 18. plass. Den kom i München sist uke, kanskje et tegn på at han nærmer seg gode, gamle takter.

I tillegg til Kaymer er Bubba Watson den eneste spilleren på topp 20 i verden som er på plass i Frankrike, og det håper tyskeren å dra nytte av. Blir han blant de åtte beste, går han igjen opp på en tredjeplass på rankingen.