VTG-saken: Sandnes GK bøtelagt

Disiplinærutvalget i Norges Golfforbund har ilagt Sandnes GK en bot på 25.000 kroner for brudd på VTG-bestemmelsene. NGF vil følge med fremover.

Publisert

(Pressemelding NGF) Disiplinær- og sanksjonsutvalget i Norges Golfforbund har ilagt Sandnes GK en bot på 25.000 kroner for brudd på bestemmelsene for nybegynneropplæringen (Veien til Golf-kurs).

(Ikke fått med deg saken? Her kan du lese saken Norsk Golf skrev i november, da det ble kjent at NGF anmeldte Sandnes GK til disiplinær- og sanskjonsutvalget)

Norges Golfforbund valgte i oktober å anmelde Sandnes GK til disiplinærutvalget etter å ha avdekket at klubben over lengre tid har unnlatt å kjøpe inn det obligatoriske kursmateriellet som inngår i premissene for å arrangere nybegynnerkurs, og som alle deltakere har krav på til odel og eie. Klubben skal ha drevet en betydelig VTG-opplæring de siste årene.

– Vi har alle et ansvar for å påse at nye golfere har med seg riktig kunnskap og forutsetninger når de tar sine første skritt på banen. Når Sandnes GK over lengre tid har unnlatt å følge bestemmelsene som et samlet golf-Norge har vedtatt, hadde vi ikke noe annet valg enn å reagere, uttaler president Marit Wiig i Norges Golfforbund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Disiplinær- og sanksjonsutvalget finner ingen tvil om at Sandnes har gjort seg skyldig i brudd på de bestemmelser som gjelder for «Veien til Golf»-opplæringen, og mener en bot på 25.000 kroner vil være passende. Avgjørelsen er enstemmig og endelig.

Les også: Tinget stemte nei til gratis VTG-materiell

– Vi tar til etterretning at disiplinær- og sanksjonsutvalget har gitt klare retningslinjer for hvordan regelverket skal praktiseres. Som forbund har vi også et ansvar for å påpeke forhold som ikke er i overensstemmelse med golf-Norges vedtak, fortsetter Wiig.

I 2013 ble det avdekket at flere klubber hadde store avvik i innrapporterte og reelle tall som dannet grunnlag for medieavgift. Dette ble ryddet opp i. Nå vil forbundet følge med også på VTG-opplæringen.

– Forbundet skal ivareta en rekke oppgaver på vegne av golf-Norge etter prinsippet om at alle klubbene er med på å betale for resultatene. Dersom enkelte klubber ikke er med på spleiselaget samtidig som de selv nyter godt av de samme resultatene, blir dette feil ovenfor de andre, avslutter Wiig.

Powered by Labrador CMS