Westwood har vunnet 21 Europatour-titler i sin karriere, og overtok Sør-Afrikas Ernie Els på toppen av karrierelisten etter sin 29. plass i Dubai World Championship søndag. Els har vunnet 26 22 911 euro, mens Westwood på sin side har spilt inn 26 346 678 euro – snaue 205 millioner kroner. Nummer tre på listen er Colin Montgomerie.

38 år gamle Westwood er den første til å innrømme at han og resten av verdenseliten er heldige som kan konkurrere om astronomiske summer, uke etter uke.

– Vi har vært veldig heldige siden premiepengene ikke har falt noe, til tross for dagens økonomiske klima. Et par turneringer har forsvunnet, men vi har vært veldig flinke til å ta vare på de vi har nå. Når du ser på Dubai World Championship og bonusen man spiller for, må man bare innse at man er utrolig heldig.

Han insisterer likevel på at det er ikke penger, men ranking som er i spillernes hoder når de forsøker å ta sammenlagtseieren på de respektive tourene.

– Om du spør de to øverste på rankingen så tenker de ikke på noen bonuser når de har muligheten til å vinne. De tenker heller på Order of Merit og selve tittelen, enn pengene. Når man tenker på det er det en ekstrem sum med penger for å gjøre noe man trives med.

Han mener Europas dominanse i verdensgolfen er årsaken til at pengesummene på Europa-touren ikke har sunket de siste par årene.

-Vi vant Ryder Cup for et drøyt år siden, og våre medlemmer har vunnet flere majorer de siste to sesongene. Jeg vil ikke si at vi gir valuta for pengene, for vi spiller om store summer, men Europa-touren er definitvt et lukrativt merke og et godt produkt om dagen.

Toppen av listen over innspilte penger i karrieren inneholder en rekke store navn som har bidratt til å gjøre Europa-touren til det den er i dag. Padraig Harrington, Retief Goosen, Darren Clarke, Miguel Angel Jimenez, Sergio Garcia, Ian Poulter og danske Thomas Bjørn utgjør resten av topp-ti. Luke Donald er på 16. plass, mens Rory McIlroy er oppe på 25. plass etter bare fire år på touren. 

Alle har likevel en lang vei å gå om de ønsker å ta igjen mannen som topper PGA-tourens karriereliste. Tiger Woods har her vunnet ufattelige 94 817 542 dollar, snaue 570 millioner kroner. Det har han klart på tre færre år enn Westwood.

(Kilde: europeantour.com)

 

Hva synes du om premiepengene proffene konkurrerer om? For mye, eller får de sin fortjente bit av kakestykket?