Fana GKs Lars Mjeldheim Sandvoll tok sin første Titleist Tour-seier noensinne i forrige helgs sesongåpning på Stavanger GK.

 

Søndag beviste han igjen at han blir et spennende navn å følge med på denne sesongen, da han sørget for to seiere på to forsøk. Han gikk helt til topps i årets første Norgescup-turnering på Sandnes GK, karrierens andre Norgescup-triumf.

 

Bergenseren startet søndagens tredje og avsluttende runde med en luke på fire slag. Vestfold-veteran Morten Hagen, som har begynt å konkurrere igjen etter åtte års turneringssølibat, gjorde det imidlertid spennende for unggutten Sandvoll.

 

Da to hull gjenstod av runden stod det likt mellom de to spillerne det skiller 21 år mellom. Hagen var fem under for dagen, mens Sandvoll var en under. Da klinte Sandvoll til med to birdies på de to siste, mens Hagen måtte ta til takke med en par og en birdie.

Sandvoll vant til slutt med en totalscore på 14 under par, ett slag foran Hagen. På plassene bak fulgte ytterlige to bergensere. Vetle Marøy (Bergen GK) endte på tredjeplass (-12), mens Fanas Jarand Ekeland Arnøy tok fjerdeplassen (-9).

 

I dameklassen ble det på langt nær den samme spenningen. Søndagen ble en ren triumfferd for Stavanger-jenta Marthe Wold, som med sin avslutningsrunde på fire under par knuste resten av feltet med hele ti slag. Wold, som gjorde banerekord med 65 slag lørdag, rundet av turneringen med imponerende åtte birdies, samt fire bogeys. Hun endte til slutt 16 under par.

 

Oslo GKs Dorthea Forbrigd endte på andreplass, seks under par, mens Drøbak GKs Sandra Nordaas kapret den siste pallplassen (-5).

 

Neste Norgescup-turnering spilles på Nøtterøy GK 29. mai.

 

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Det ble banerekorder både i dame- og herreklassen i årets første dag av Norgescup på Sandnes GK. Lars Mjeldheim Sandvoll viste at igjen at han blir et spennenende navn å følge denne sesongen.

 

Sandvoll vant forrige ukes sesongstart på Titleist Tour, og har nå skaffet seg en fire slag luke på toppen av leaderboardet i årets første Norgescup-turnering.

 

Fana-golferen åpnet turneringen med en 69-runde på morgenen lørdag, og startet ettermiddagens andrerunde tre slag bak hjemmebanespiller Marcus Eidelöf fra Sverige.

 

Da tråkket Sandvoll på gasspedalen, og klinte til med hele ni birdies, kun en bogey og 64 slag. Det er ny banerekord på Sandes GK for unggutten, som til daglig er elev ved Norges Toppidrettsgymnas.

 

Fire slag bak ham ligger et velkjent navn, Vestfold-veteranen Morten Hagen la opp i 2006, men har spilt Norgescup-turneringer det siste året. Hagen har tidligere erfaring fra Challenge Tour og Nordic League, og er en av få nordmenn som har vunnet en Challenge Tour-turnering. Han deler andreplassen sammen med Fana GKs Jarand Ekeland Arnøy. På plassen bak ligger en annen bergenser, Bergen GKs Vetle Marøy på seks under par.

 

I dameklassen er det også en vestlending i ledelse. Stavanger GKs forhåndsfavoritt Marthe Wold gjorde som Sandvoll, og slo til med banerekord (65). Med seks birdies, en eagle og en bogey, fikk hun et to slags forsprang på Sandra Nordaas (Drøbak GK). På ettermiddagen økte Wold luken til seks slag takket være en 67-runde.

 

Bak Sandra Nordaas på andreplass, finner vi Oslo GKs Dorthea Forbrigd.

 

Tredje og avsluttende runde spilles søndag.