Kan en fairwaywood virkelig være alternativ til driver? Absolutt. Dagens moderne versjoner er svært nær driveren i tekniske egenskaper. Mest ekstrem for mange er Callaway X Hot og TaylorMade RBZ, men stort sett alle produsentene har en fairwaywood som gir ekstreme ballhastigheter. Ping har hatt stor suksess med G25. At de nå lanserer Rapture #3 er mer en demonstrasjon enn utfordring av de etablerte modellene.

 

 

 

Rapture er kjent for å være den mest spesielle serien hos Ping. Materialvalgene er eksotiske. De har valgt titanium og tungsten i sålen for å kunne manipulere plasseringen av så mye vekt som mulig. Det har resultert i svært lavt tyngdepunkt som hjelper deg å få utnyttet de minimale 13° loft du har tilgjengelig. Hodestørrelsen er 219cc. Til sammenligning er G25 #3 165cc og TaylorMade SLDR #3 155cc.

 

Vi nærmer oss driverloft med Rapture og det er nettopp fra samme sted den skal skinne. Fra tee blir den nok et godt alternativ, fra fairway kan det bli slitsomt med 13° og et høyt, dypt hode. Mye av årsaken til at en fairwaywood kan være et bedre valg fra tee ligger i våre egne tanker. Med driver i hånden svinger vi for harde livet. En fairwaywood senker automatisk temperaturen under capsen. I tillegg vil kortere skaft gi deg bedre kontroll. Til sammen betyr det større sannsynlighet for gode treff.

 

 

 

Rapture #3 er en interessant kølle. Av konkurrenter med samme stil finner vi Callaway 3Deep og Cleveland Classic. Callaways superkølle er et høyt mål å sikte etter, og med veiledende pris på 3999,- viser Ping at de egentlig ikke gjør det. Rapture #3 skal vise fram hva de kan lage hvis de først vil. Dette er Ping på det ekstreme i alt. Skaftkvalitet, materialer og produktutvikling er på øverste nivå. Vi kan se for oss et marked for den i enkelte eksklusive miljøer, hos de mest entusiastiske fans og i Asia.

 

Standardskaft er Ping TFC 949 (R, S og X flex) i 43 1/2 tomme lengde. Veiledende pris er 3999,-.