OL utsatt til 2021

Etter massivt trykk fra flere store nasjoner, ble Japans statsminister og IOC omsider enige.

Publisert

Det var vel kanskje bare et spørsmål om tid, men tirsdag ettermiddag kom bekreftelsen. Sommer-OL i Tokyo utsettes ett år, og vil arrangeres i 2021.

Etter at store nasjoner som Australia og Canada gjorde det tydelig at de ikke kom til å sende utøvere til lekene i Tokyo i juli, og flere nasjoner, deriblant Norge, har anmodet IOC og Japan på det sterkeste om å utsette arrangementet, var det krisemøte mellom Japans statsminister Shinzo Abe og IOC-sjef Thomas Bach tirsdag ettermiddag. Etter møtet kom meldingen mange har sett på som uungåelig: OL er utsatt. 

Mulighet for fire norske golfere

Per mars 2020 er tre norske spillere kvalifisert for OL: Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Marianne Skarpnord. I tillegg er Tonje Daffinrud nummer 310 på verdensrankingen, noe som betyr at et par gode resultater også vil få henne inn i turneringen.

Flere og flere olympiske utøvere har ytret sin mening om at det beste vil være å utsette mesterskapet. Nå er avgjørelsen tatt, og dermed mye usikkerhet rundt forberedelser og sesongopplegg fjernet for utøvere over hele verden. 

Powered by Labrador CMS