På plass i Augusta

Etter en rusten start, ble det til slutt en hyggelig turnering både individuelt og lagmessig her i Augusta.

Publisert

Under den første runden av ASU Invitational gjorde jeg en del teite feil, og måtte signere for 74 slag og to over par. I et av årets tøffeste startfelt nytter det på ingen måte å gå over par, så jeg var et stykke nede på listene før jeg bega meg ut på den andre runden.

Med 17 greentreff og mange gode birdiemuligheter kunne denne runden fort blitt veldig lav, men med en kranglete putter fikk jeg ikke skutt mer enn fire fugler før dagen var omme. Jeg gjorde imidlertid ingen bogeys, så med en score på fire under par gjorde jeg et kraftig byks oppover scoretavla.

Den siste runden inneholdt hele seks birdies, men med tre råtne bogeys ble det til slutt tre under par for dagen og -5 totalt. Dette holdt til en 14. plass blant de aller beste collegespillerne i øverste divisjon, så på tross av en kjedelig førsterunde ble det så absolutt respektabelt til slutt.

Som lag endte Baylorbjørnene til slutt på en fjerdeplass, noe vi må se oss godt fornøyd med i dette startfeltet. Vi hadde den laveste scoren av alle med 11 under par den siste dagen, og viste dermed at vi kan konkurrere med de beste når vi får det til å stemme.

I skrivende stund ligger jeg på rommet og gleder meg som en unge til å få se golfens paradis, Augusta National Golf Club, med egne øyne. Planen er å være der når de åpner portene klokken 08.00, så vi får tatt en god titt på både Tiger Woods og den beryktede banen.

En av mine tidligere ”kolleger” fra opptil flere collegeturneringer, Kelly Kraft, er også i startfeltet under årets utgave av The Masters. Med tanke på at jeg har slått han ved flere anledninger blir det veldig spennende å se hvordan han kan gjøre det blant verdens beste spillere i en majorturnering.

I juni i fjor kjente jeg selv lukten av en invitasjon til denne turneringen, men røk dessverre på et sviende nederlag i kvartfinalen av The Amateur Championship.

Han som til slutt vant ”The Amateur,” Bryden Macpherson, hadde jeg for øvrig gleden av å slå i et omspill for om lag to år siden. Da var det en billett til NCAA Championship som sto på spill, og sammen med fire andre spillere fra University of Georgia måtte han se seg slått av Baylors mannskap.

Verdt å nevne er det kanskje at Harris English, som nå spiller på PGA-Touren, og Russel Henley, som har etablert seg på Nationwide Tour, også deltok i ovennevnte omspill. Det er med andre ord ingen tvil om at det er god konkurranse i den tøffeste divisjonen på college. De aller fleste stjernene har vært igjennom denne skolen, og det er stadig flere av de jeg har spilt med tidligere som nå tar steget opp blant de beste proffene.

For bare noen år siden spilte Rickie Fowler i samme ”liga” som meg, i likhet med Hunter Mahan som også spilte for Oklahoma State University i sin tid.  Mahan vant Shell Houston Open forrige uke, og de fleste som følger med på proffgolf vet nok hvem Rickie Fowler er . . .

Oklahoma State har nesten gjort det til vane å produsere Tour-spillere, men i ukens turnering måtte de se seg slått av lille Baylor med god margin. Deilig!

Nå er det pakking etterfulgt av en uforglemmelig dag på Augusta National som står på programmet, men jeg er tilbake med nye skriblerier neste mandag.

Go Bears og Heia Godset!

Powered by Labrador CMS