PGA Tour med pengehjelp til spillere og caddier

Ingen turneringer under korona-pausen betyr ingen inntekt for Viktor Hovland og hans tour-kollegaer. Det skal PGA Tour nå gjøre noe med.

Publisert

Fredag forrige uke sendte touren ut en mail til alle sine medlemmer, der de fortalte som sine planer om å gi økonomisk støtte til spillerne, som regnes som uavhengige entreprenører og lønnen er helt basert på deres prestasjoner på golfbanen.

– Muligheter til å spille tilsvarer muligheter til å tjene penger, og vi er bekymret over belastningen de avlyste turneringene vil ha på noen av våre spillere, skriver tourens visepresident Tyler Dennis i e-posten.

Skattereglene i  USA forhindrer touren i å distribuere økonomiske midler til sine medlemmer uten at de har spilt inn pengene selv, men touren har nå utarbeidet en plan for å omgå dette regelverket gjennom forhåndsbetalinger basert på hvordan de ligger an i FedEx Cup – tourens poengliste.

Basert på hvor spillerne ligger på FedEx Cup-listen, kan de motta opptil 100 000 dollar i bonus, som deretter vil bli trukket fra bonusen på slutten av sesongen etter at spillet er i gang igjen – hvilket betyr at forskuddet i praksis blir et lån.

Touren vil også gjøre det mulig for spillerne å søke om forskuddsbetalinger på fremtidige pro-am-plasser, opptil 30 000 dollar, og også ta ut midler fra pensjonsplanene sine basert på deres økonomiske behov.

– Spillernes levebrød er satt på vent. Gjennom støtte fra vårt styre og spillernes eget rådgivningsråd er vi glade for å ha funnet en kreativ løsning, heter det i tourens uttallelse.

Tourens caddier var også inkludert i e-posten  som PGA Tour-sendte ut. De vil fremover få mulighet til å søke om økonomiske midler gjennom «caddienes veldedighetsfond».

Det har ikke vært noe spill på PGA-touren siden åpningsrunden av The Players Championship i starten av mars. Etter planen skal touren starte opp igjen med Charles Schwab Challenge 21. mai, selv om den datoen også er høyst usikker.

– Usikkerheten rundt koronaepidemien har fått oss til å jobbe frem alternative turneringsprogrammer i tilfelle det blir ytterligere avlysninger eller utsettelser, skriver PGA-touren.

Powered by Labrador CMS