MONAHAN FORKLARER//

PGA Tour-sjefen: – Vet at folk vil kalle meg en hykler

Jay Monahan forklarer hvorfor han selv velger å ta imot de saudiarabiske milliardene.

PGA-tourens kommisjonær Jay Monahan har et forklaringsproblem etter tirsdagens bombe.
PGA-tourens kommisjonær Jay Monahan har et forklaringsproblem etter tirsdagens bombe.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen underskrev PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan en avtale om å slå sammen PGA-tourens kommersielle operasjoner med DP World Tour og det saudiarabiske investeringsfondet (PIF).

Det var en svært overraskende kuvending av hans tidligere holdning. Så overraskende at Monahan senere på dagen ble grillet av PGA Tour-spillerne på et «opphetet møte» – og også besvarte spørsmål fra media.

Det aller mest åpenbare: Hvorfor har Monahan gått fra å nekte å møte saudierne til å samarbeide med dem?

– Bedre sammen

– Vi innså bare at vi var bedre sammen enn å kjempe eller være adskilt. Vi valgte å se på spillet som en helhet og eliminere mye av friksjonen som har vært der. Vi vil gjøre dette på en måte der vi kan bevege oss fremover, forklarer han.

Han oppfordret alle til å se det større bildet.

– Jeg tror ikke det er riktig eller bærekraftig å ha denne konflikten i golf. Samtidig er det viktig for oss å organisere og styre dette på en måte der vi er i en kontrollposisjon. Vi har nå fått med oss en investor, en verdensklasseinvestor, påpeker kommisjonæren.

Det er en en ganske annen omtale av PIF og investeringsfondets leder, Yasir Al-Rumayaan, enn Monahan tidligere har holdt seg til i snart tre år.

Anerkjenner alt

– Jeg anerkjenner alt jeg har sagt tidligere. Og vet at folk kommer til å kalle meg en hykler, svarer han.

– Men hver gang jeg sa noe, sa jeg det med informasjonen jeg hadde på det øyeblikket, og jeg sa det basert på noen som prøver å konkurrere med PGA Tour og rekrutterer spillerne våre. Jeg aksepterer den kritikken. Men omstendighetene endrer seg, sier Jay Monahan.

Monahan forklarte også hvordan avtalen hadde kommet til. Ingen av spillerne ble informert på forhånd. Hemmelige samtaler hadde blitt gjennomført de siste syv ukene med bare et fåtall personer involvert. Det hadde fire møter ansikt til ansikt og flere videokonferanser og telefonsamtaler.

Powered by Labrador CMS