Så ofte senker PGA Tour-spillere putter fra ulike avstander

Er det realistisk hva du forventer av deg selv på green? Bør du senke alle putter innenfor to meter? Her er oversikten over hvordan verdens beste gjør det med putteren i hånda.

Publisert

Tidligere i år publiserte statistiker og professor ved Columbia University Mark Broadie boken «Every Shot Counts». Han har samlet det som er av golfstatistikk de siste årene og analyserte hva som faktisk er de viktigste delene av spillet. Broadie har blant annet gått tourspillernes putting nærmere i sømmene, for å se hvor mange putter de faktisk senker, og hvor ofte de treputter.

Basert på tallmateriale fra nesten fire millioner putter på PGA-touren fra 2003 til 2012, har Broadie funnet svaret på sannsynligheten for å senke eller treputte fra alt fra en halvmeter til 27 meter.

På TV-skjermen ser vi stort sett stjernespillerne rulle i putt etter putt, men som vi ser av Broadie sine tall gir TV-bildene et skjevt bilde av spillernes faktiske prestasjoner. Utenfor tre meter synker sannsynligheten for å senke putten dramatisk. Se oversikten fra to til 90 fot under.

Hvilke tall overrasker deg mest? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Er du ute etter å løfte din egen putting-statistikk? Da anbefaler vi Golfskolens treningsvideoer!

Powered by Labrador CMS