Krogh og Bertheussen på 22.-plass

Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen slo tilbake på siste dag, og avanserte på resultatlisten.

Kristian Krogh Johannessen er eneste nordmann som spiller på DP World Tour denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Kristian Krogh Johannessen avsluttet en til da småtung åpningsrunde i denne ukens turnering på Europatouren, Porsche European Open, som spilles i Tyskland. Med fire birdier på de fire siste hullene på torsdagens runde, avanserte Krogh til tredjeplass.

Med birdie på hull 1 på fredag, hadde Krogh gjort fem birdier på rad. Resten av runden ble dessverre ikke like stabil. Fire birdier, tre bogeyer og én dobbelbogey førte til et scorekort på 73 slag slag og én over par for dagen.

Dermed var det gode muligheter for å blande seg inn i topp 10 med godt spill på lørdagens «moving day». Utviklingen gikk dessverre ikke den retningen drammenseren ønsket seg: Enda en tidlig birdie på ut-runden, ble fulgt opp med tre bogeyer og én dobbelbogey før runding.

Krogh greide ikke å hente inn de tapte slagene på inn-runden, og to birdier og to bogeyer betød «hockeysticks» på scorekortet på dag 3 (77 slag). Dermed 28.-plass før siste runde.

Med et scorekort bestående av like mange birdier som bogeyer - fire i tallet - og resten par, avanserte Krogh (+1 totalt) til delt 22.-plass til slutt. Avstanden opp til vinneren, engelskmannen Tom McKibbin (-9), ble ti slag.

Elias klatret

Elias Bertheussen klatret på siste dag i Tsjekkia.

I Tsjekkia, på Challengetouren, har Elias Bertheussen opplevd en ikke ulik utvikling som Krogh. Bertheussen lå helt i toppen av ledertavlen etter første dag etter sin 67-runde, men påfølgende runder på 72 og 76 slag gjorde ast Bertheussen falt til 39.-plass før siste runde.

Søndag ble en stor opptur for trønderen som leverte en av feltets beste runder - bare tre spilte bedre sisterunde. En eagle på hull 9 satte standarden for Bertheussen som fulgte opp med fire birdier og én bogey. Dermed 67 slag for dagen, og 22.-plass til slutt.