DP World Tour//

Krogh Johannessen på delt tredjeplass etter kanonavslutning

Med fire birdier på de siste fire hullene er Kristian Krogh Johannessen på delt tredjeplass etter første spilledag i Porsche European Open.

DP World Tour har beveget seg til Hamburg i Tyskland hvor Kristian Krogh Johannessen overnatter på delt tredjeplass etter første spilledag.
Publisert Sist oppdatert

Da Drammen-spilleren sto på 15. tee på Green Eagle Golf Course i Hamburg lå det an til delt 40. plass med fem slag opp til teten.

Fire hull, og fire birdier senere, ligger han på delt tredjeplass og bare ett slag bak tyske Maximilian Kieffer og svenske Simon Forsström som leder an.

Tre av de fire siste hullene var par 5-hull hvor Krogh oppskriftsmessig slo ut, spilte seg oppover i fairway og la innspillene nærme nok flaggene til å senke birdieputtene.

Ifølge statistikken var det putteren som var helten denne torsdagsrunden. Han brukte 1,5 putter per greentreff, noe som gjør at han er på andreplass på den statistikken. Tilsammen brukte Hokksund-mannen 26 putter som gir han 12. plass for færrest putter.

– Jeg puttet veldig bra og slo noen greie wedger, men resten var ikke noe særlig egentlig, forteller Krogh Johannessen til Norsk Golf.

– Hva tenker du om resten av turneringen?

– Jeg må bare fortsette å kjempe på. Kan ikke satse på så god putting resten av uken, understreker han.

På de første 14 hullene kom det tre bogeyer og én birdie.

Et av dagens høydepunkt i Hamburg var denne varianten fra skotske Ewan Ferguson:

Kan klatre på rankingen

Før denne turneringen i Tyskland har det gått noe tråere for Krogh Johannessen på europeisk jord. Siden starten av mai har det vært DP World Tour-turneringer i Italia, Belgia og Nederland, og det var kun i den siste han klarte cuten og fikk sanket poeng.

For øyeblikket er han på 97. plass på sammenlagtlisten «Race to Dubai», og jo høyere han kommer jo flere turneringer får han spille de neste månedene.

Årsbeste kom i Sør-Afrika i mars da Krogh Johannessen kapret tredjeplassen på St. Francis Links.

Kristoffer Reitan spiller også denne uken i Tyskland. Han leverte en 77-runde og må kjempe for å klare cuten på fredag.

NB! Fredag slår han ut klokken 09.20. Hovedsendingen på Viaplay begynner klokken 13.

Norsk i toppen i Tsjekkia

Det er ikke bare norske flagg i toppen av ledertavlen i Tyskland. På Challenge-touren (nivå to i Europa) utmerker også trønderen Elias Bertheussen (Byneset GK) seg. Slik som Krogh Johannessen ligger Bertheussen også på delt tredjeplass, kun ett slag bak teten, etter første runde i D+D Real Czech Challenge.

Trønderen åpnet turneringen med en 67-runde og er dermed på fem under par (–5).

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) ligger på –1 etter første spilledag på delt 51. plass.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS