TAYLORMADE STEALTH 2 //

Tilgivelse og tillatelse fra andre generasjon Stealth

Tre nye driver-modeller med mer karbon, mer fart – men framfor alt mer tilgivenhet.

Publisert Sist oppdatert

Du har nok sett bilder allerede. Den 10. januar gikk teppet opp for årets driver-nyheter fra TaylorMade. Og som alltid er medietrykket stort fra den kanten.

Den amerikanske utstyrsgiganten – med blant andre Rory McIlroy, Dustin Johnson, Collin Morikawa og Tiger Woods i stallen – har denne sesongen valgt å videreutvikle Stealth-serien som ble lansert for ett år siden, derav navnet Stealth 2.

Som du kanskje husker fra fjorårets markedskampanjer, handlet det meste da om fart. TaylorMades egne testresultater for Stealth viste en snittøkning på 1,1 mph i ballhastighet. Noen mer, andre mindre. Og tallene ble langt på vei bekreftet ute på touren.

Fart og presisjon

Ifølge MyGolfSpy mistet Dustin Johnson én mph (statistikk fra PGA Tour før han byttet til LIV Golf), mens Rory McIlroy økte med 1,3 mph. Andre så en enda større økning enn det.

Når TaylorMade nå slipper oppfølgeren Stealth 2, vil du fortsatt ha tillatelse til å bombe denne driveren ut fra tee med imponerende ballhastigheter. Men denne gangen er det gjort mer for å gjøre Stealth-modellene, i hvert fall to av dem, mer tilgivende ved treff utenfor senter.

Med kløktig bruk av mer karbon har TaylorMade lyktes å redusere vekten der den ikke trengs – og samtidig fordele den til områder i køllehodet som gjør driveren mer tilgivende, noe de fleste golfspillere trenger.

De færreste av oss treffer ballen midt i smørøyet hver eneste gang, og derfor har målsetningen i oppgraderingen fra Stealth til Stealth 2 vært å opprettholde lengdene ved sentertreff og øke lengdene når du ikke gjør det.

I sine egne kampanjer bruker TaylorMade ordspillet Fargiveness for understreke poenget. Stealth 2 skal fortsatt gå langt, men utviklingen ser du mest ved dine dårligere balltreff.

Tre ulike modeller

Stealth 2 kommer i tre modeller, og det er verdt å merke seg at de henvender seg til ulike målgrupper. Den 10. januar startet forhåndssalget, og fra 17. februar rulles driverne bredt ut over hele verden. Og da sammen med resten av familien – wooder og hybrider.

TaylorMade Stealth 2 Plus er den minst tilgivende driveren, og henvender seg først og fremst til bedre spillere. Den genererer også minst spinn, og bærer alle karakteristikker for deg med høye sving- og ballhastigheter og god kontroll på spillet.

TaylorMade Stealth 2 Standard byr på både fart og større tilgivenhet, og er modellen for den bredeste målgruppen. Forvent likevel ikke at dette er den mest tilgivende driveren på markedet i 2023 (måles ofte i MOI). TaylorMade har først og fremst tradisjon for å generere fart og lengde.

TaylorMade Stealth 2 HD er laget for deg som sliter med slice. HD står for High Draw, altså en høy venstreskru for høyrehendte spillere, og det er jo noe mange ønsker seg for å øke lengden på utslagene. Men forvent ikke mirakler. Det er mye å like ved HD-modellen, som at den leveres med et kortere skaft enn Plus og Standard, men den retter nok ikke opp de største banene.

Powered by Labrador CMS