Collegegolf//

To nordmenn tatt ut til Arnold Palmer Cup

Herman Wibe Sekne og Mats Ege skal begge representere det internasjonale laget mot USA i college-varianten av Ryder Cup.

Mats Ege (t.v.) og Herman Wibe Sekne skal representere Norges farger i Arnold Palmer Cup i juni.
Mats Ege (t.v.) og Herman Wibe Sekne skal representere Norges farger i Arnold Palmer Cup i juni.
Publisert Sist oppdatert

For første gang siden Karoline Stormo deltok i 2019 skal de norske fargene pryde Arnold Palmer Cup.

Turneringen er en årlig konkurranse mellom amerikanske og internasjonale collegespillere, og spilles i lignende format som Ryder Cup. I år spilles den på Laurel Valley Golf Club i Pennsylvania mellom 8.-10. juni. Det internasjonale laget er regjerende mestere fra i fjor.

På første tee i år vil man altså få se to nordmenn, Herman Wibe Sekne (Purdue) og Mats Ege (East Tennessee State). Begge to har svært gode resultater denne sesongen, og det er naturligvis mye av grunnen til uttaket.

Sekne har hittil i å seks topp-ti plasseringer på åtte turneringer. Som følge av de gode resultatene har fått utmerkelsen «Big Ten Golfer of the Week» tre ganger denne sesongen. Han er i skrivende stund rangert som det 47. beste amatørspilleren i verden.

Ege har på sin side også seks topp-ti plasseringer og har totalt 23 runder på par eller bedre i år. Høydepunktet var åpningsrunden av Puerto Rico Classic hvor han registrerte en 64-runde (–8). Stavanger-spilleren er rangert som 118. beste amatørspiller i verden.

Sammen med Hovland

De to går inn i en imponerende rekke nordmenn som har spilt Arnold Palmer Cup. Karoline Stormo var siste norske spiller i 2019, men også spillere som Viktor Hovland og Kristoffer Ventura har deltatt. Også trener Mikkel Bjerch-Andresen har vært med, men i støtteapparatet.

Kjente europeere som har deltatt i turneringen tidligere finner man blant annet Jon Rahm, Luke Donald, Thomas Pieters og svenskene Alexander Norén, Maja Stark og Linn Grant og Ludvig Åberg.

På den amerikanske siden har Collin Morikawa, Sam Burns, Lilia Vu, Dustin Johnson, Rickie Fowler, Billy Horschel, Brandt Snedeker og Matt Kuchar vært å finne.

Powered by Labrador CMS